Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Cifrele care decid jocul pentru Capitală. Cât "teren" controlează candidaţii la alegerile din 9 iunie

Cifrele care decid jocul pentru Capitală. Cât "teren" controlează candidaţii la alegerile din 9 iunie

Anticipăm harta voturilor din București şi scenariile care pot schimba jocurile politice la alegerile din 9 iunie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Apr 2024   •   23:08

Potrivit datelor oficiale, Sectorul 1 are 209.331 de cetăţeni cu drept de vot, iar în cursa pentru primărie au intrat deja trei candidați puternici prin liberalul George Tuță, susținut de alianța PSD-PNL, Liviu Negoiță - PUSL şi Clotilde Armand de la USR. 

Sectorul 2 are 295.040 de cetăţeni cu drept de vot, iar în cursa pentru primărie este actualul prefect Rareș Hopincă susţinut de PSD-PNL şi Radu Mihaiu, reprezentat al Alianței Dreapta Unită. 

La Sectorul 3 candidatul cu cele mai multe şanse de câștig, potrivit sondajelor, este Robert Negoiță susţinut de alianța PSD-PNL, care ar putea obține voturi de la 450.113 cetăţeni.

Sectorul 4 îl are ca favorit pe Daniel Baluță, susţinut de alianța PSD-PNL, pentru a obține girul celor 271.848 de cetăţeni cu drept de vot.  

La Sectorul 5, fiul lui Cristian Popescu Piedone, Vlad Popescu Piedone, din partea PUSL este de asemenea favorit printre cei 240.291 de cetăţeni cu drept de vot.  

Iar la Sectorul 6, Ciprian Ciucu, candidatul susţinut de alianța PSD-PNL, ar avea şanse pentru a obține voturi de la 326.113 cetăţeni. 

Mai mult, pentru funcția de Primar General, potrivit sondajelor, în Sectoarele 5,4,3, Cristian Popescu Piedone ocupă locul 1.

În sectoarele 1,2,6 situaţia însă se complică. Mai exact, în Sectorul 1 este foarte posibil dacă va câştiga Clotilde Armand şi voturile pentru Primarul General să meargă la Nicuşor Dan. Dar dacă pierde Clotilde Armand înseamnă că avem alte forțe politice care vor domina în Consiliul General.

Întrebați cum vor influența deciziile de astăzi ale coaliţiei care l-au retras pe Cătălin Cîrstoiu şi i-au lansat în cursa pentru Primăria Capitalei pe Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian Burduja (PNL) Mugur Ciuvică şi Bogdan Chiriac au spus: 

Mugur Ciuvică: Contează sectoarele, dar acolo voturile se împart. Mie lucrurile mi se par destul de clare. Am convingere de 99% că nu a mai fost vorba de o prostie, ci de o manevră. Aducerea celor doi candidați  (n.r Firea şi Burduja) a fost făcută în primul rând pentru menţinerea lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei. 

Bogdan Chiriac: Din punctul meu de vedere se schimbă jocul. În primul rând că eu văd bine ce s-a întâmplat cu partidele politice de astăzi. Faptul că partidele politice pun candidați la Primăria Generală a Capitalei mi se pare o revenire la normalitate. Faptul că nu s-a mai tranșat un candidat la masa verde, cum a fost Cătălin Cîrstoiu, iarăşi mi se pare o normalitate. 

 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close