Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Florin Piersic, întâlnire memorabilă cu Picasso: Ce urare i-a făcut celebrul pictor

Florin Piersic, întâlnire memorabilă cu Picasso: Ce urare i-a făcut celebrul pictor

Florin Piersic, cel mai iubit actor din România, a povestit în exclusivitate la Antena 3, despre întâlnirea memorabilă pe care a avut-o cu Pablo Picasso, atunci când avea 22 de ani şi se afla în Spania, la luptele cu tauri.

Florin Piersic, întâlnire memorabilă cu Picasso: Ce urare i-a făcut celebrul pictor
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    29 Sep 2022   •   00:17

Florin Piersic a povestit, într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea, despre unul dintre cele mai frumoase momente trăite în viaţa sa - întâlnirea de neuitat pe care a avut-o cu Pablo Picasso.

Îndrăgitul actor a vorbit despre momentul în care l-a întâlnit pe celebrul pictor, în Spania, acolo unde a mers să asiste la luptele cu tauri.

"M-am pomenit în loja acestei imense arene, care este locul unde se ţin luptele cu tauri. Eram în lojă şi în stânga mea, Lucia Bose, actriţa după care eu am căzut în fund când eram în elev (...) În dreapta mea văd un om care putea să fie portar (...) În stânga, Lucia Bosa şi în dreapta, Picasso.

Şi atunci i-am spus lui Picasso, că nu îmi vine să cred, ceea ce era adevărat, că eu stau cu dumneavoastră, care sunteţi o legendă. Când se spune Picasso, toţi sunt aşa... Nu puteam să îi spun - Ţărane, vreau să îţi spun o chestie. Eşti Picasso, Pablo Picasso. Frumos nume ai, extraordinar, dar eu nu înţeleg nimic din toate desenele tale. Sunt nişte rahaturi pe care pot să le fac şi eu, dar cum le coci tu şi cutare. El atunci mi-a spus, hai să ai o amintire. Dacă vă arăt amintirea asta puteţi să plecaţi acasă toţi.

Mi-a desenat un cal care merge, pe o hârtiuţă, cu peniţă. Pur şi simplu mi-a desenat căluţul ăla şi a spus: "Să ne vedem peste 20 de ani. Pablo Picasso". Aia pentru mine e o decoraţie extraordinară (...) Picasso când a desenat asta, este remarcabil pentru mine ca o amintire extraordinară. Desenul o să îl aibă băieţii mei, Florin sau Daniel (...)

Am vorbit despre Picasso. Nu am mai mult să spun, decât că m-am despărţit, l-am îmbrăţişat şi totuşi e o amintire pentru mine extraordinară. Eu, Florin, la 22 de ani, să fiu la arena cu tauri", a povestit Florin Piersic, în exclusivitate la Antena 3.

 

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close