Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Zeci de picturi de la Muzeul Naţională de Artă au ajuns la Buzău, la împlinirea a 150 de ani de impresionism

Zeci de picturi de la Muzeul Naţională de Artă au ajuns la Buzău, la împlinirea a 150 de ani de impresionism

Marele pictor român Ion Andreescu a fost omagiat ieri la Buzău, oraşul pe care l-a pictat in multe dintre lucrarile sale. Mişcarea impresionistă în pictură împlineşte anul acesta 150 de ani, iar istorici si critici de artă au evocat personalitatea lui Ion Andreescu alături de figurile celebre ale impresioniştilor. 22 de picturi din colecţia Muzeului Naţional de Artă al României au ajuns la Galeriile din Buzău si pot fi privite până la finalul lunii aprilie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Apr 2024   •   09:32

Ion Andreescu este unul dintre cei mai importanți pictori români care au fondat curentul impresionist din țara noastră. Chiar dacă a trăit doar 32 de ani, a lăsat în urmă sute de tablouri.

"Am rămas plăcut surprins şi am fost bucuros şi fericit să aflu că Buzăul este cel mai pictat oraş din România. Bineînţeles că această implicare ne-a trezit şi pe noi, cei de astăzi, de la Primărie, să sărbătorim 150 de ani de impresionism", a declarat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, în cadrul conferinţei "Reîntoarcerea acasă - Marele pictor al Buzăului Ion Andreescu și 150 de ani de impresionism" organizată prin proiectul România Inteligentă.

Drumul impresionismului în Europa a fost deschis în localitatea franceză Barbizon, unde un grup de pictori au pus bazele unei școli.

În scurta sa carieră, Ion Andreescu a pictat 240 de tablouri, dar pe piață au ajuns și peste 750 de falsuri.

"Nu sunt puţine falsurile de epocă de foarte bună calitate. Acestea rezistă la analiza de pigment, rezistă la tot ceea ce înseamnă elemente de materialitate, pedigree-ul este unul incert", a explicat Mădălina Mirea, preşedinte fondator al Fundaţiei "Radu Bogdan".

Antena 3 CNN și cotidianul Jurnalul au organizat, în cadrul proiectului România Inteligentă, conferința "Reîntoarcerea acasă", dedicată marelui pictor al Buzăului, Ion Andreescu, la împlinirea a 150 de impresionism.

×
Parteneri
Primele imagini din interiorul halei cuprinse de incendiu, în București
x close