Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Ţara unde o şcoală românească a fost distinsă de Klaus Iohannis cu Ordinul Meritul Cultural: "O istorie în trecut, în prezent și un viitor"

Ţara unde o şcoală românească a fost distinsă de Klaus Iohannis cu Ordinul Meritul Cultural: "O istorie în trecut, în prezent și un viitor"

Cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înființare instituția de învățământ românesc a primit de la preşedintele României Klaus Iohannis, Ordinul Meritul Cultural.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2024   •   18:10

Ordinul Meritul Cultural a fost conferit joi, 11 aprilie, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înființarea instituției de învățământ românesc din Cipru.

Potrivit unui comunicat emis de Administrația Prezidențială, distincția a fost oferită "pentru excelența cu care a asigurat promovarea limbii române, a geografiei și a istoriei naționale, precum și a tradițiilor populare în rândul comunității românești din Republica Cipru”.

Totodată, Președintele României i-a conferit Ordinul Național "Serviciul Credincios” în grad de Cavaler fondatoarei Școlii Românești din Republica Cipru și președinta Alianței Românilor din Republica Cipru, Christodoulou Christina.

În GALERIA FOTO de mai jos puteti urmări imagini de la evenimentul festiv unde Şcoala românească din Republica Cipru a primit distincţia Ordinul Meritul Cultural.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Distincțiile au fost înmânate duminică, în cadrul unui eveniment festiv, de Excelența Sa Dan Mihalache, Ambasadorul României în Republica Cipru.

"Școala românească din Cipru s-a născut dintr-o idee. 20 de ani de care sărbătorim astăzi înseamnă o instituție, o istorie în trecut, în prezent și un viitor. De aceea am propus Președintelui României să mai dăm o decorație școlii, pentru că această istorie trebuie să meargă mai departe. Sper să mă puteți invita și la 50 de ani de aniversare a școlii românești din Cipru", a spus Ambasadorul României E.S. Dan Mihalache. 

×
Subiecte în articol: scoala romaneasca Klaus Iohannis
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close