Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Şcoli cu catalog online. Părinţii pot vedea pe telefon ce note iau elevii şi când lipsesc

Şcoli cu catalog online. Părinţii pot vedea pe telefon ce note iau elevii şi când lipsesc

Tot mai multe şcoli din ţară renunţă la catalogul tipărit. Anul acesta, sute de unităţi de învăţământ au un sistem electronic de gestiune a activităţii şcolare.

Şcoli cu catalog online. Părinţii pot vedea pe telefon ce note iau elevii şi când lipsesc
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Sep 2023   •   17:44

Numărul absențelor scade drastic, iar situația la învățătură este îmbunătățită vizibil acolo unde a fost introdusă o astfel de platformă, care poate fi accesată de părinţi şi de profesori chiar şi de pe telefon.

Părinții au primit la începutul anului școlar un cod unic de înregistrare pe care îl vor folosi ori de câte ori doresc să-și verifice copiii. Astfel vor ştii dacă elevii au lipsit de la ore sau au primit o notă slabă. De asemenea, părinţii pot comunica direct cu profesorii.

Sistemul ar trebui să-i demotiveze pe elevii care plănuiesc să lipsească de la ore, spun autoritățile. 

Într-o școală din Oradea, ce are sistemul din 2021, aplicaţia a redus cu o treime numărul absenţelor.

Anul trecut erau 500 de școli ce investeau în cataloagele online, iar din această toamnă vor fi 700. Cheltuielile pentru aceste softuri sunt suportate de fiecare școală în parte și sunt facturate lunar, în funcție de numărul de elevi.

În următorii ani, ministerul Educației își propune că toate școlile să aibă catalog online. 

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close