Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Schimbări pe piaţa muncii la patru ani de la pandemie: Nu se mai caută simple clădiri de birouri, ci experienţe pentru propriii angajaţi

Schimbări pe piaţa muncii la patru ani de la pandemie: Nu se mai caută simple clădiri de birouri, ci experienţe pentru propriii angajaţi

La patru ani de la debutul pandemiei, care a schimbat radical piaţa muncii, nevoile sunt tot mai diverse. Marile companii nu caută simple clădiri de birouri, ci experienţe pentru propriii angajaţi, şi imobile sustenabile.

Schimbări pe piaţa muncii la patru ani de la pandemie: Nu se mai caută simple clădiri de birouri, ci experienţe pentru propriii angajaţi
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2024   •   10:07

Din momentul în care toţi oamenii s-au întors fizic la muncă, companiile au căutat să închirieze spaţii de lucru prietenoase cu mediul, dar şi cu angajaţii. Dezvoltatorii au ţinut pasul cu tendinţele şi au creat zone de birouri în care angajaţilor nu le lipsesc spaţiile de reaxare, zone verzi dar şi restaurante sau săli de sport. În plus, firmele vor să închirieze spaţii care se află în zone aglomerate sau aproape de metrou, pentru a scurta din timpul pe care angajaţii îl petrec pe drum.

Piața de birouri, unul dintre cele mai afectate sectoare de pandemia de Covid 19, pare să se revitalizeze, dar şi să se schimbe radical, după anii cu munca de acasă şi în sistem hibrid.  Acest dezvoltator are cei mai mulţi clienţi din sectorul IT, şi a avut grijă să ţină pasul în proiectele sale de schimbările din piaţă. Spaţii verzi în jurul clădirilor, birouri spaţioase şi moderne, zone de relaxare pentru angajaţi, pentru servit masa sau savurat cafeaua, terase uriaşe, săli de şedinţe dotate cu tehnologie de ultimă generaţie sunt doar câteva dintre dotările puse la dispoziţie chiriaşilor.

"E foarte important azi ca mediul de lucru să stimuleze procesele creative, să propună mai mult decât un simplu spațiu în care un angajat își pune laptopul și să lucreze, pandemia ne-a învățat ca procesele cu valoare adaugată mare se întâmpla împreună, se întâmpla în echipe", spune Mihai Păduroiu, CEO divizia de birouri, dezvoltator imobiliar. 

Angajaţii au la dispoziţie în apropiere un parc, restaurante şi cafenele în clădire, dar şi o sală de sport. În plus, birourile sunt în apropiere de metrou şi de Universitatea Politehnica. 

"Fie că vorbim de o sală de fitness, o piscină, o școală, centru de conferințe și așa mai departe, toate aceste argumente au determinat companiile să aibă încredere şi să investească în compania noastră", explică Mihai Păduroiu.

Sectorul IT rămâne motorul pieţei de birouri. În Capitală este înregistrată o suprafaţă record de tranzacţii de leasing anul trecut, iar companiile din IT & tech sunt în top când vine vorba de semnarea unor contracte de închiriere de birouri, fie acestea prelungiri, fie relocări în sedii noi.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close