Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Raed Arafat, despre România în cazul unui cutremur: "Față de acum zece ani, suntem mai bine pregătiți"

Raed Arafat, despre România în cazul unui cutremur: "Față de acum zece ani, suntem mai bine pregătiți"

Raed Arafat, Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, a participat la Conferința națională ”EȘTI SIGUR, NU EȘTI SINGUR – Asigurarea imobilelor, singura protecție în fața riscului seismic“, unde a vorbit despre cât de pregătită este România în caz de cutremur.

Raed Arafat, despre România în cazul unui cutremur: "Față de acum zece ani, suntem mai bine pregătiți"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Feb 2024   •   14:33

"Față de acum zece ani, suntem mai bine pregătiți ca și dotare, ca și exerciții. Pentru cutremur, cea mai bună soluție este prevenirea. Pe partea de intervenție s-au făcut multe în ultima perioada Cu ajutorul fondurilor europene, în fiecare județ există câte două containere dotate și modernizate pentru căutare și salvare urbană.

Avem planurile de mobilizare națională în caz de cutremur major a mai multor echipe din mai multe județe. Deci, putem să ne concentrăm cu un număr mare de salvatori în zonele afectate. 

Suntem parte din Mecanismul de Protecție Civilă Europeană și, pe lângă faptul că noi intervenim în străinătate sub acest mecanism, și alte țări vor interveni la noi în caz de nevoie. 

Pregătirea oamenilor este cea mai importantă, prin exerciții oamenii noștri participă la multe exerciții în afara României. Pe lângă resursa umană avem și resursa canină care trebuie să fie pregătită și care face parte din echipa de intervenție. 

Anul trecut, din fonduri norvegiene, am reușit să construim un centru de pregătire de salvare urbană, un centru în care se pregătesc românii, dar și străinii. 

Omul de rând trebuie să înțeleagă un singur lucru, primul care intervine în caz de cutremur este el, iar cea mai bună soluție este se fim pregătiți cu o trusă de urgență în care să avem medicamente, un radio, mâncare și apă", a declarat Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Seful DSU. 

Toate instrucțiunile pentru cutremur se găsesc pe Fiipregătit,ro

×
Subiecte în articol: Raed Arafat cutremur pompieri români
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close