Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă România, pas uriaș pentru producția de energie verde. Guvernul a aprobat proiectul privind energia eoliană offshore

România, pas uriaș pentru producția de energie verde. Guvernul a aprobat proiectul privind energia eoliană offshore

România a făcut un pas mare în privința producției de energie verde. Guvernul a aprobat proiectul de Lege privind energia eoliană offshore, iar acesta urmează să ajungă la vot în Parlament.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Dec 2023   •   18:25

Aprobarea proiectul de Lege privind energia eoliană offshore de către Guvern, duce România cu un pas înainte în privința producției de energie verde.

Legea pentru eolienele offshore ar putea intra în vigoare în martie anul viitor şi, potrivit calendarului, în 2032 va fi produs primul megawatt din Marea Neagră în acest sistem.

Citește și: Facultatea de Silvicultură din Brașov a contribuit activ la crearea noului Cod Silvic | Conferinţa România Inteligentă

Datele Băncii Mondiale arată că România are un potenţial eolian offshore de 76 GW putere instalată, fiind un mediu propice dezvoltării acestui tip de energie regenerabilă.

"Considerăm că dacă lucrurile sunt conform calendarului putem avea în 2032 primele turbine operaționale. Din punct de vedere tehnologic suntem într-un moment în care vom putea beneficia de învățămintele altora.

Energia eoliană offshore are deja decenii în alte părți ale Europei în special față de care ne raportăm în acest moment", a declarat Liviu Gavrilă, reprezentant al Asociației Române a Producătorilor de Energie Eoliană.

×
Subiecte în articol: energie eoliana Marea Neagrã
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close