Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Modalitățile prin care România încurajează alimentaţia sănătoasă în rândul copiilor: 65% dintre copii consumă dulciuri zilnic sau de mai multe ori pe zi

Modalitățile prin care România încurajează alimentaţia sănătoasă în rândul copiilor: 65% dintre copii consumă dulciuri zilnic sau de mai multe ori pe zi

Numărul copiilor români care suferă de obezitate atinge cote alarmante. Tocmai de aceea autorităţile au demarat proiecte locale pentru educația alimentară a copiilor și tinerilor, prin care pot fi evitate probleme de sănătate pe termen lung.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Apr 2024   •   09:10

Pentru o viață sănătoasă faceți zilnic mișcare și alegeți o alimentație echilibrată. Așa sună mesajele de interes public care ar trebui să schimbe obiceiurile greșite ale românilor. 

Nu este însă nevoie doar de o alimentație sănătoasă, ci şi de activitate fizică.

Pentru aceste îndemnuri este nevoie și ca autoritățile responsabile să se așeze la masă și să vină cu măsuri.

Aceste teme au fost dezbătute în cadrul conferinței marca Antena 3 CNN "Stil de viață sănătos, investiții în viitor".

"Să impunem în școli 30 de minute educație fizică sau acțiuni pentru copii", a spus senatorul Nicoleta Pauliuc.

Deși mișcarea este foarte importantă pentru sănătate, mulți elevi sunt scutiți de părinți de la orele de educație fizică și sport deși nu au probleme medicale. 

"Este important ca la nivelul ministerului Educației să fie regândită programa pentru orele de educație fizică și sport. Să atragem elevii să vină către orele respective, a spus președintele Comisiei de Învățământ, Monica Anisie.

Primarul Municipiului Alexandria a luat măsuri astfel încât toți elevii și chiar preșcolarii să poată face mișcare.

"Avem săli de sport realizate din finanțarea Companiei Naționale e Investiții. Toate unitățile au terenuri de sport sintetice", a spus primarul, Victor Drăgușin.

Deși obezitatea în rândul copiilor din România atinge cote alarmante, mulți părinți nu schimbă obiceiurile alimentare nesănătoase ale celor mici.

"65% dintre copii consumă dulciuri zilnic sau de mai multe ori pe zi. 48% dintre părinți au recunoscut că cei mici beau o dată, de două sau chiar de trei ori pe săptămână, băuturi carbogazoase, iar 14% dintre ei au spus că copiii consumă aceste băuturi în locul apei pentru a se hidrata", a spus Raluca Costache, de la Asociația Responsabilitate Socială Plan B

Până în 2033, 500.000 de copii din România vor suferi de obezitate dacă nu se vor lua măsuri.

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close