Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Proiectul inteligent care îi face pe elevi să iubească şcoala | Instituţiile de învăţământ din Ilfov capătă o nouă înfăţişare

Proiectul inteligent care îi face pe elevi să iubească şcoala | Instituţiile de învăţământ din Ilfov capătă o nouă înfăţişare

Şcolile din Ilfov capătă o nouă înfăţişare. Unităţile de învăţământ din judeţ au fost transformate în medii care stârnesc curiozitatea elevilor pentru cultură şi devin astfel mult mai atractive pentru cei mici. 

Proiectul inteligent care îi face pe elevi să iubească şcoala | Instituţiile de învăţământ din Ilfov capătă o nouă înfăţişare
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    11 Oct 2023   •   11:13

Două şcoli au beneficiat de această schimbare, iar autorităţile locale nu se opresc aici. 

Şcolile din Ilfov au fost transformate prin intervenții estetice creative, care includ picturi pe fațade și stickere în interiorul clădirilor. 

Școala nr. 3 din Bălăceanca și Școala Primară nr. 1 din comuna Dascălu sunt primele care au beneficiat de această schimbare.

Culorile, simbolurile și personajele care înfrumusețează spațiile școlare vor stârni curiozitatea pentru cultură, istorie și știință, spun autorităţile locale. 

Elevii vor dezvolta o legătură emoțională pozitivă cu spațiile școlare, iar părinții vor avea încredere în mediul educațional în care își cresc copiii. 

Această inițiativă a început cu un proiect pilot în timpul vacanței școlare, iar la începutul anului școlar, elevii celor două școli au descoperit cu entuziasm rezultatele acestui efort.

Acesta este doar începutul proiectului "Colorează-ți Viitorul". În final, toate școlile din Ilfov vor fi transformate și toți elevii se vor simţi inspirați și încurajați în mediul educațional.

Totodată, autorităţile din Ilfov încurajează comunitatea de afaceri din judeţ să sprijine educaţia prin programul "Adoptă o Școală". Astfel, fiecare copil va avea o șansă de a se bucura de un mediu școlar îmbunătățit și inovator. 

×
Subiecte în articol: România Inteligentă şcoli Ilfov
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close