Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Ministrul Mediului, Mircea Fechet: "Ne intereseaza foarte mult pădurile Romaniei. PNRR ne împinge din spate"

Ministrul Mediului, Mircea Fechet: "Ne intereseaza foarte mult pădurile Romaniei. PNRR ne împinge din spate"

Noul ministru al Mediului, Mircea Fechet, a vorbit la Conferința Națională “Viață bună pentru locuitorii Județului Ilfov, mediu, calitatea spațiilor verzi, măsuri anti-poluare”, organizată de Antena 3 CNN.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet: "Ne intereseaza foarte mult pădurile Romaniei. PNRR ne împinge din spate"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    22 Iun 2023   •   10:19

În cadrul Conferinței România Inteligentă, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a vorbit despre finanțarea proiectelor de mediu, atât în județul Ilfov, cât și în restul țării. Iată principalele precizări făcute de acesta.

  • "România mai are de recuperat la capitolul managementul deșeurilor."
  • "Anumite probleme generează și oportunități de investiții, și noi tehnologii care ar putea să fie implementate."
  • "Județul Ilfov va gestiona foarte multe proiecte de investiții care vor veni în sprijinul cetățenilor, din punct de vedere al mediului."
  • "Relația mea de prietenie cu președintele CJ Ilfov nu poate fi decât benefică și un catalizator pentru lucrurile pe care le vom gestiona împreună."
  • "Ne interesează foarte mult pădurile României. PNRR ne împinge din spate. Există oportunități pentru județul ilfov legate de pădurile parc și pădurile urbane."
  • "Sudul României este puternic afectat de secetă și un fenomen de deșertificare"

O nouă conferință România Inteligentă, organizată joi, de Antena 3 CNN, în colaborare cu cotidianul național Jurnalul, a analizat temele și țintele pentru mai multe spații verzi în jurul Capitalei, mai puține deșeuri lângă București, aer mai curat pentru locuitorii din Ilfov, trafic mai puțin sufocant.

Prezentările, dezbaterile și schimbul de informații oferă o perspectivă clară și completă asupra proiectelor CJ Ilfov.

Printre acestea: înființarea de centre de colectare prin aport voluntar, implementarea unui sistem de management integrat al deșeurilor și campaniilor de educare pentru reducerea consumului de energie electrică, promovarea transportului alternativ, pentru un mod de viață sănătos, sustenabil și responsabil, creșterea nivelului de instruire și conștientizare a populației și a autorităților locale cu privire la problematica protecției mediului, conștientizarea necesității extinderii spațiilor verzi.

Dintre speakerii conferinței amintim prezența Domnilor Miniștri Mircea Fechet (Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor) și Sebastian Burduja (Ministerul Energiei), domnul Hubert Thuma Presedinte CJ Ilfov, doamna Olivia Ciobanu Oprescu  Arhitect-șef CJ Ilfov, domnul  Ștefan Rădulescu Vicepreședinte CJ Ilfov, domnul Andrei Mihai Administrator public CJ Ilfov și doamna Mirabela Dumitrache Purtător de cuvânt CJ Ilfov.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close