Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Dr. Dragoș Toma-Dănilă, cercetător INFP: "Vrancea poate produce un cutremur cu magnitudinea de până la 8"

Dr. Dragoș Toma-Dănilă, cercetător INFP: "Vrancea poate produce un cutremur cu magnitudinea de până la 8"

Dr. Dragoș Toma-Dănilă, cercetător INFP, a vorbit despre riscul de cutremure în țara noastră, la conferința națională ”EȘTI SIGUR, NU EȘTI SINGUR” – 10 motive de încredere prin asigurările în caz de dezastru, organizată în cadrul proiectului România Inteligentă.

Dr. Dragoș Toma-Dănilă, cercetător INFP: "Vrancea poate produce un cutremur cu magnitudinea de până la 8"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    26 Feb 2024   •   14:30

"Vrancea este, întradevar, pricipala problema majoră. Poate afecta jumătate din teritoriul țării, și nu mă refer doar la valorile de hazard ci și la valorile de risc seismic. Sunt lucruri diferite", a precizat Dr. Dragoș Toma-Dănilă, Directorul Proiectului Pre-Quake și cercetător Post-Doc la INFP. 

"Deocamdată nu avem un algoritm funcțional, la nivelul întregii lumi, de a prezice cutremurele, nici măcar de a prognoza. Deși știm că Vrancea poate produce undeva până la 8 (n.r. magnitudine), capacitatea sursei seismice de acolo. În 1977, cutremurul a avut undeva la 7,4 grade pe scara Richter. Poate să fie mai rău decât în '77. 

Dacă ești în câmp liber și are loc un cutremur, chiar și de magnitudine 8, ar trebuie să fii ok. Ce omoară cu adevărat oamenii și de ce trebuie să ne fie frică sunt clădirile: cum sunt proiectate acestea, cât de vulnerabile sunt la cutremur și, sigur, partea de asigurări, care vine după ce ne-am asigurat viața.", a spus Dr. Dragoș Toma-Dănilă.

EȘTI SIGUR, NU EȘTI SINGUR – Asigurarea imobilelor, singura protecție în fața riscului seismic | Conferinta Națională Antena 3

EȘTI SIGUR, NU EȘTI SINGUR – Asigurarea imobilelor, singura protecție în fața riscului seismic | Conferinta Națională Antena 3 CNN România Inteligentă Cine te ajută în cazul unui dezastru de proporții? Cât poate acoperi ajutorul public în cazul unei catastrofe naționale?

Posted by Antena 3 on Sunday, 25 February 2024

Conferința națională ”EȘTI SIGUR, NU EȘTI SINGUR – Asigurarea imobilelor, singura protecție în fața riscului seismic“ a avut loc luni, 26 februarie 2024, ora 09:30 la Hotelul Marmorosch, Sala New York, etaj 2.

Conferința a fost organizată de postul de televiziune ANTENA 3 CNN, parte a Intact Media Group și a fost transmisă live pe site-urile antena3.ro, jurnalul.ro și pe paginile de Facebook ale Antenei 3 CNN, iar tronsoane ale dezbaterii au fost preluate live pe postul TV Antena 3 CNN.

Subiecte abordate: Cine te ajută în cazul unui dezastru de proporții? Asigurările pentru locuințe, garanția refacerii după dezastru Sistemul facultativ de asigurări, soluții personalizate Cât poate acoperi ajutorul public în cazul unei catastrofe naționale? Metode de încurajare a populației pentru încheierea de polițe de asigurare pentru locuințe(deduceri fiscale, stimulente, condiționări)

Speakeri:

Alexandru Ciuncan > Director General al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR)  

Nicoleta Radu > Director General al Pool-ulului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID)  

Dr. Dragoș Toma-Dănilă > Directorul Proiectului Pre-Quake, Cercetător Post-Doc la INFP  

General de brigadă Marius Dogeanu > Șef Direcție Generală Pentru Protecție Civilă  Ministerul Afacerilor Interne  
Adrian Câciu > Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene  
Sorin Mititelu > Vicepreședinte Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF)  
Dr. Raed Arafat > Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Seful DSU  
Adrian Marin > Membru Board UNSAR și CEO Generali România  
Darrian Cotescu > Director General Adjunct, Direcția Generală de dezvoltare regionala și infrastructură Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației  
Alina Bărbulescu > Specialist asigurari generale UNSAR  
Daniel Surdu > Secretar de Stat in Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Constantin Mitache > Director General Asociația Municipiilor din România (AMR)  
Mihai Mereuță > Președintele Ligii Asociațiilor de Proprietari Habitat  
Mircea Pascu > salvator participant în echipele de salvare de la cutremurul din 1977  

Moderator: Adrian Ursu

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close