Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Primul doctor virtual, creat cu ajutorul inteligenței artificiale, la Sibiu. Nu eliberează rețete, dar poate oferi sfaturi rapide

Primul doctor virtual, creat cu ajutorul inteligenței artificiale, la Sibiu. Nu eliberează rețete, dar poate oferi sfaturi rapide

Un informatician din Sibiu a lansat proiectul primului doctor virtual, creat cu ajutorul inteligenţei artificiale.

de Ioana Mircea    |    10 Noi 2023   •   17:41

Doctor Popescu este numele unui asistent virtual care preia rolul unui adevărat medic, oferind sfaturi avizate şi utile pentru pacienţi.

Acest proiect este rezultatul unui efort la care au fost implicaţi şi mai mulți medici, care au avut misiunea să valideze răspunsurile pe care inteligenţa ariticială le generează.

Doctor Popescu a fost creat după ce Tudor Oprean, un IT-ist din Sibiu s-a rănit la mână şi n-a ştiu pe moment cum să procedeze până ajunge la medic. Aşa i-a venit ideea să creeze primul asistent medical virtual.

Citește și: "De la şoselele morţii înapoi pe drumul spre viaţă" | Conferinţa Naţională România Inteligentă

Doctor Popescu nu înlocuiește un medic adevărat și nici nu eliberează rețete, dar poate oferi sfaturi simple și rapide pentru cei care au nevoie de ele.

Acest asistent medical virtual poate răspunde la orice întrebare medicala din peste 40 de domenii de specialitate și furnizează informații precise și actualizate.

Doctor Popescu este un proiect gratuit. Toate costurile legate de programare, mentenanță și costurile aferente sunt acoperite din eventualele donații venite de la utilizatori.

×
Subiecte în articol: Sibiu inteligenta virtuala
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close