Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Consiliul Județean Maramureș a investit 3,5 milioane de euro într-un centru destinat copiilor cu nevoi speciale

Consiliul Județean Maramureș a investit 3,5 milioane de euro într-un centru destinat copiilor cu nevoi speciale

Spitalele regionale promise de responsabilii guvernamentali românilor au rămas, în cele mai multe cazuri, la stadiul de promisiuni. În aceste condiții, a crescut importanța inițiativelor bazate pe investițiile locale în sănătate.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mar 2024   •   15:08

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, prezent la conferinţa "Sănătatea maramureşenilor - grija prezentului, investiţia pentru viitor" - a explicat, la Antena 3 CNN, situația acestor investiții în regiunea pe care o conduce.

"Astăzi ați vizitat această investiție care pentru noi este extrem de importantă. Este vorba despre Centrul de Terapii Althera, un centru destinat copiilor cu nevoi speciale, pentru care Consiliul Județean a investit o sumă de peste 3,5 milioane de euro. Este un obiectiv unic în România.

Nu a mai existat până acum un astfel de centru atât de complex, care să răspundă copiilor cu nevoi speciale din spectrul autismului și nu numai.

De la începutul mandatului ne-am propus în primul rând să rezolvăm problemele structurale pe zona de sănătate.

Aici ne referim în special la partea de infrastructură spitalicească. Și atunci, am început să investim în reabilitarea unității de Primiri - Urgențe, unde intră peste 100.000 de maramureșeni, sătmăreni, sălăjeni în fiecare an.

Avem un proiect în derulare în acest moment, pentru reabilitarea zonei ambulatoriului dela Spitalul Județean la care apelează peste 130.000 de maramureșeni, sălăjeni și sătmăreni în fiecare an (...)

De asemenea, avem în implementare un proiect pentru construcția unui ambulatoriu la Spitalul de Boli Infecțioase și un proiect pentru reabilitarea Policlinicii 2 din Baia Mare, care se ocupă strict de partea de recuperare medicală", a spus președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, la Antena 3 CNN.

"Sănătatea maramureşenilor - grija prezentului, investiţia pentru viitor" | Conferinţa România Inteligentă

Antena 3 CNN, parte a Intact Media, a organizat, în cadrul proiectului România Inteligentă, conferinţa naţională "Sănătatea maramureşenilor - grija prezentului, investiţia pentru viitor" Teme de discuţie ale conferinţei România Inteligentă - Dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor medicale și ale terapiilor alternative pentru copiii cu dizabilități din Maramureș: Centrul ”Althera” din Maramureș; - Servicii publice pentru copii și adulți cu dizabilități: 12 locuințe protejate pentru 120 de beneficiari din cadrul DGASPC Maramureș; - Investiții în sistemul de sănătate: Modernizarea și reabilitarea Spitalului Județean “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare; - Direcții de rezolvare a deficienței resurselor umane in domeniul medical. Pași importanți în pregătirea personalului calificat pentru unitățile spitalicești și medicale din Maramureș.

Publicată de Antena 3 pe Luni, 11 martie 2024

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close