Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Opt milioane de locuințe din România nu au asigurarea obligatorie, chiar dacă cutremurul îi înspăimântă pe oameni

Opt milioane de locuințe din România nu au asigurarea obligatorie, chiar dacă cutremurul îi înspăimântă pe oameni

Opt milioane de gospodării din România nu vor primi despăgubiri în cazul unui cutremur major. Doar una din cinci locuințe din ţara noastră are asigurare. Cifrele alarmante au fost analizate cu persoane cheie la conferința organizată de Antena 3 CNN, ce are loc la 47 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977, cutremur care a luat viața la 1.400 de persoane. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Feb 2024   •   11:33

Peste jumătate din români se tem că un cutremur sau un incendiu le va devasta locuinţa. Totuşi, una din cinci locuinţe nu sunt protejate de asigurarea pe care românii sunt obligați să o încheie.

"1 din 2 români se teme că locuința îi va fi afectată de cutremur sau de incendiu. Tot timpul spunem că nouă nu ni se poate întâmpla, dar lucrurile nu stau chiar aşa. Riscurile sunt pe lângă noi, trebuie doar să le conștientizăm", a declarat Alina Bărbulescu, specialist, asigurări generale UNSA.

Stăm şi mai prost la asigurarea facultativă. Doar 17% dintre locuințele din România sunt asigurate cu tot cu bunurile din ele. Specialiștii ne avertizează în privința riscurilor. 

La conferința marca Antena 3 CNN, Eşti sigur, nu eşti singur, autoritățile au prezentat cea mai protecție în caz de cutremur. 

"Important este să putem interveni la consecințele unei catastrofe, indiferent că sunt explozii, cutremure sau inundații. Partea de prevenire reduce riscul la dezastre", a precizat Raed Arafat. 

Aria zonelor de risc seismic este extinsă şi în regiuni ale țarii, ferite până acum. Potrivit celor mai recente date, 14 milioane de români locuiesc în zone cu risc seismic, adică 67% din populație. 

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close