Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Ce este în mintea lui Vladimir Putin? Planul său în Ucraina, explicat de ministrul Bogdan Aurescu

Ce este în mintea lui Vladimir Putin? Planul său în Ucraina, explicat de ministrul Bogdan Aurescu

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a spus într-un interviu acordat lui Radu Tudor, la "Punctul de întâlnire", că Vladimir Putin nu încearcă doar să controleze Ucraina. Planul său este unul mai complex de atât.

Ce este în mintea lui Vladimir Putin? Planul său în Ucraina, explicat de ministrul Bogdan Aurescu
de Gabriel Dano    |    25 Mar 2022   •   20:29

"Dacă ne uităm la propunerile pe care Federația Rusă le-a făcut în luna decembrie, pentru că a existat un set de propuneri, două tratate care au fost propuse spre a fi încheiate de către Statele Unite și de către NATO, vedem acolo care sunt intențiile Federației Ruse.

Pe de o parte, intenția de controla Ucraina, dar pe de altă parte, așa cum se vede și din acțiunea pe care Rusia a pornit-o împotriva Ucrainei, cu încălcarea flagrantă a dreptului internațional, rezultă clar că este vorba despre încercarea de a pune sub semnul întrebării niște parametrii importanți ai arhitecturii de securitate europene. Acestea sunt obiectivele pe care Federația Rusă și Vladimir Putin le-au avut în vedere", a spus Bogdan Aurescu.

Ministrul a subliniat că răspunsul aliaților NATO a fost unul pe măsură.

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close