Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Pasarela Cazino Mamaia se prăbuşeşte în mare. Reacţia primarului din Constanţa: ''Se află în patrimoniul Ministerului Economiei''

Pasarela Cazino Mamaia se prăbuşeşte în mare. Reacţia primarului din Constanţa: ''Se află în patrimoniul Ministerului Economiei''

Pasarela de promenadă de la Cazino, unul dintre simbolurile stațiunii Mamaia, a devenit o ruină. Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa, a vorbit în exclusivitate în emisiunea ''Punctul de întâlnire'' despre monumentul istoric abandonat de autorităţi.

Pasarela Cazino Mamaia se prăbuşeşte în mare. Reacţia primarului din Constanţa: ''Se află în patrimoniul Ministerului Economiei''
de Iulia Gorgorin    |    24 Mar 2021   •   22:07

Radu Tudor a prezentat miercuri, în cadrul emisiunii ''Punctul de Întâlnire'', imagini dramatice ale unui simbol de patrimoniu românesc. Este vorba de pasarela Cazinoului Mamaia, monument istoric, pasarelă care se prăbuşeşte în mare. 
 
''Din punctul meu de vedere reprezintă o amprentă ruşinoasă a modului în care românii îşi tratează patrimoniul'', a spus jurnalistul Radu Tudor care a discutat cu primarul municipiului Constanţa despre pasarela care a devenit o ruină după 20 de ani de administraţie locală eşuată. 

''Pasarela de promenadă, aşa cum aţi spus, e o mândrie a Constanţei şi un monument istoric. Sigur, că lumea se uită către Primărie, chiar şi când vorbim de plajă, însă plaja, pentru corectitudine şi pentru telespectatorii dumnvoastră şi multă lume nu ştie, ţine de Ministerul Mediului, respectiv de Apele Române. Adică, tot ceea ce este pe plajă este în administrarea domniilor lor, inclusiv această pasarelă.

''Pasarela se află în patrimoniul Ministerului Economiei''

Cu pasarela asta este o poveste foarte tipic românească pe care trebuie să o ştiţi, respectiv, am încercat să văd în patrimoniul cui este şi nu este nici măcar în patrimoniul Ministerului Mediului. Este în patrimoniul Ministerului Economiei, dacă vă vine să credeţi şi am înţeles că cei de la Apele Române, de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, au făcut o cerere către Ministerul Economiei şi durează de ceva timp răspunsul pentru a trece din proprietatea lor, aşa cum e normal, în proprietatea celor de la Apele Române. 

Acesta nu este un lucru singular. De exemplu, în Constanţa, Lacul Tăbăcăriei pe care îl ştiţi şi care este puternic antropizat şi care este neecologizat şi ale cărui maluri s-au dărâmat şi pe care vrem şi noi să îl ecologizăm şi să îi reparăm malul, că e aşa din 1978 la intrarea în Constanţa, aparţine de Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură, de Ministerul Agriculturii. Nu mai e niciun peşte acolo. 

De asemenea, Radu Tudor a mai difuzat imagini dezolante din Mamaia, staţiunea simbol a litoralui românesc, unde sunt foarte multe zone neamenajate. 

Pimarul municipiului Constanţa anunţă măsuri drastice pentru operatorii economici din Mamaia

''Asta ţine cumva de noi, în colaborare cu toate instituţiile statului, motiv pentru care am instituit un comandament litoral 2021, în care am încercatsă aducem laolaltă toate autorităţile care au atribuţii de avizare sau de control şi scopul nostru este să consiliem operatorii economici în vederea respectării legislaţiei, sau impunerii dacă este cazul, ca să putem elimina neregulile. Să ştiţi că din momentul în care ne-am înfiinţat, până acum echipele Primăriei şi Poliţiei Locale şi colegii mei de la Servicii Publice au luat la pas Mamaia şi au constatat multe nereguli, au discutat cu operatorii economici şi stabilim împreună măsurile care trebuie luate. 

Vă spun că situaţia e dezastruoasă şi în satul de vacanţă. Am evaluat acolo peste 25 de locaţii, vreo 49 în Mamaia. E limpede că în unele cazuri vom lua măsuri de corecţie, de remediere. Sunt multe faţade care trebuie renovate. În alte cazuri vom lua măsuri drastice, de dezafectare, pentru că sunt construcţii ilegale. Dacă nu se vor respecta termenele care le convenim cu operatorii economici, vom da dispoziţii şi vom impune luarea acestor măsuri.

Radu Tudor face un apel pentru salvarea pasarelei de la Cazinoul Mamaia

''Aşa cum am făcut o campanie timp de 10 ani de zile pentru salvarea Cazinoului din Constanţa, iar acum cazinoul este în linie dreaptă pentru reabilitare şi mă bucur că am reuşit acest lucru, nu doar eu, ci toţi împreună, aş vrea să salvăm împreună şi pasarela de la Cazinoul Mamaia, tot ce înseamnă clădirile istorice de acolo, să salvăm şi staţiunea Mamaia de manelizare şi dughenizare'', a spus Radu Tudor.

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close