Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Yoga distractivă pentru copii. Beneficii fizice şi mentale

Yoga distractivă pentru copii. Beneficii fizice şi mentale

Ne place să îi înscriem pe cei mici la cât mai multe activități, care să contribuie la dezvoltarea lor. Motiv pentru care, de această dată, am poposit la un curs de yoga pentru copii.

Yoga distractivă pentru copii. Beneficii fizice şi mentale
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Mihăilă    |    23 Noi 2021   •   11:39

Practicanții nu au mai mult de șase ani, dar mărturisesc că le place foarte mult și că îi relaxează. Ce-i drept, acest sport garantează beneficii atât la nivel fizic, cât și psihic. Haideți să îi vedem!

"Avem un cod secret la yoga, care se numește Namaste. Ne aducem mâinile în fața inimii și spunem toți Namaste. Namaste.

Până acum, pare la fel ca la adulți. Însă, după salut, cursul de yoga pentru copii capătă o înfățișare diferită, care reușește să le capteze atenția, indiferent de vârstă.

"Noi o să începem cu o excursie și pentru asta o să ne îmbrățișăm părinții și o să luăm din spate niște mere și din partea stângă și o să le luăm și le punem în coș

Trebuie să îi prinzi, să le captezi atenția, să le spui povești, să incorporezi yoga, pentru ca mai apoi, ca și adulți, vor fi într-un tărâm cunoscut și le va fi mult mai ușor să practice", a spus Carmen Chirea, instructor yoga.

Ne întindem foarte mult și îmi place mult, e relaxant. Cum te simți după antrenmanetul de yoga? E bine!

Un curs de yoga nu durează mai mult de 30 de minute la grădiniță și o oră la școală.

Îți place să vii la yoga? Da? Cât de mult îți place? Foarte mult! Pentru că mă relaxează. Cum ți se par exercițiile? Sunt ușoare, sunt grele? Ușoare.

Yoga înseamnă un stil de viață, nu este un sport, te ajută să te cunoști mai bine, să fii în sincronicitate cu universul și să comunici mai bine cu oamenii din jur și în același timp cu tine. De ce mi-aș dori să înceapă la vârste mici? Pentru că sunt foarte flexibili și pe parcurs noi ne rigidizăm și corpul nostru, dar și mintea noastră.

Potrivit lui Carmen Chirea, mulți dintre părinți nu mai sunt reticenți și au început să înțeleagă care sunt beneficiile de care beneficiază fiecare copil care practică yoga.

"Beneficiile se văd în timp și sunt creativitatea. Copiii sunt foarte stresați, vin la yoga, se relaxează și apoi sunt mai buni la școală. Apoi, învață să le facă loc și celorlalți, învață că sunt parte a unui întreg, nu este o competiție "eu vs. univers".  

Și beneficii fizice, beneficii mentale, în sensul că sunt mai calmi, sunt mai receptivi, sunt mai fericiți. La școală nu ne învață cum să fim fericiți. Și cunoscându-se mai bine pe ei devin oameni mai buni și adulți mulți mai buni și mai empatici", a mai spus Carmen Chirea.

Orice antrenament de yoga începe cu o încălzire ușoară, continuă cu exercițiul propriu-zis, iar la final, se încheie cu un moment de relaxare.

Dar florile le iubești? Da! Uite, stăm ca niște floricele. Și noi stăm în balonul nostru și balonul nostru se ridică.

×
Subiecte în articol: Numai de bine yoga Carmen Chirea
Parteneri
Temperaturi de vară în România! Prognoza pe 2 săptămâni
x close