Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Dacă slăbeşti tu, sunt 33% şanse să slăbească şi partenerul

Dacă slăbeşti tu, sunt 33% şanse să slăbească şi partenerul

Dacă slăbești tu, sunt 33% șanse să slăbească și partenerul. Ne influențăm unul pe altul, într-o măsură mai mică sau mai mare, în mod conștient sau nu.

Dacă slăbeşti tu, sunt 33% şanse să slăbească şi partenerul
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2022   •   15:59

Dacă nu ne strică dieta, sigur îl ajutăm și pe el să scape de câteva kilograme în plus. Practic, primește ajutor gratuit. Fiind încurajat de alegerile noastre, cresc șansele ca partenerul să decidă să adopte un plan alimentar echilibrat. Cum și în ce măsură se întâmplă acest lucru aflăm de la nutriționist. 

S-a și scris, s-a și dovedit faptul că în momentul în care sunt doi parteneri care țin dietă sunt șanse să reușească de 70-80%, adică sunt șanse mult mai mari să ducă la bun sfârșit atingerea obiectivului.

Însă, mare atenție. Specialiștii ne avertizează că modul în care ne motivăm partenerul este foarte important. Puterea exemplului este cea mai sigură armă, fiindcă doar astfel el își va dori această schimbare, fără să se simtă constrâns.

"Motivația poate să vină din interiorul meu „eu sunt cea care vrea să slăbească, eu hotărăsc că vreau să adopt un stil de viață sănătos” și mai este și varianta când motivația vine din exterior, când partenerul de viață îți spune „ar trebui să slăbești”. În situația asta, de cele mai multe ori, intervine eșecul, pentru că nu este ceva ce eu îmi doresc și în momentul ăla îmi vin tot felul de gânduri" a spus nutritionistul Roxana Radu.

S-a demonstrat că una dintre cele mai eficiente strategii de a-ţi forma obiceiuri pozitive este să te integrezi într-un mediu în care comportamentul pe care vrei să ţi-l însuşeşti este normal. De exemplu, poţi forma cu prietenii un grup de antrenament.

"Așa cum cei din jurul nostru ne pot influența în sens negativ, ei ne pot influența și în sens pozitiv, pentru că procesul de slăbire nu este un proces simplu. Este un proces care implică motivație, perseverență, consecvență, organizare. Și categoric în momentul în care o persoană îți este alături, un membru al familiei sau poate partenerul de viață îți este alături, acest proces devine mai ușor".

Însă, nu te baza doar pe sprijinul partenerului sau al celor din jur.  

"Suntem persoane diferite cu nevoi diferite și trebuie să înțelegem faptul că deși nu ne place să credem depindem și ne influențăm reciproc, nu pot obliga partenerul, dacă nu vrea, să mănânce de dietă. Așa cum eu am dorințele mele și nevoile mele, așa le poate avea și el și atunci ca un mic truc ce putem face este să ne așezăm la masă și să mâncăm înainte de-a mânca partenerul".

Un alt truc ar fi să nu avem alimente interzise în casă... nici măcar dulciuri pentru cei mici.

"Sunt de acord că în momentul în care vrei să slăbești nu trebuie să ai alimente care îți pot sabota dieta, pentru că în momentul în care ții în casă un aliment interzis vei sfârși prin a-l mânca. În momentul în care copiii mei au în casă dulciuri vor să le mănânce pe toate și ca să nu mai avem discuții, prefer să nu țin în casă. În momentul în care vor ceva dulce, mă opresc la magazin și cumpăr doar ceva dulce pentru momentul ăla", a mai spus nutritionistul.

×
Subiecte în articol: Numai de bine Roxana Radu dieta
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close