Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Noi informaţii despre vacanțele turiștilor români în Grecia: "Nu este forță majoră pentru că avioanele zboară"

Noi informaţii despre vacanțele turiștilor români în Grecia: "Nu este forță majoră pentru că avioanele zboară"

Situația critică din Rodos nu îi sperie pe românii care aveau sejururi planificate în Grecia. Zilnic, sute de turiști zboară spre insulele elene. Mulţi preferă să rişte pentru că agenţiile de turism nu returnează banii în cazul unei anulări.

de Ioana Mircea    |    24 Iul 2023   •   19:05

Aeroporturile din România sunt pline de români care abia așteaptă să ajungă în insulele din Grecia, în ciuda incendiilor de vegetație de acolo. Sunt însă și turiști care au cerut schimbarea destinațiilor pentru vacanță sau anularea acestora.

Atenție, însă, dacă anulați vacanțele din propria inițiativă, riscați să nu vă recuperați banii. "Au început să vină câteva cereri de anulare. Din păcate nu este forță majoră pentru că avioanele zboară și aeroportul funcționează, iar insula nu este închisă așa că pot anula cu penalități și nu recomand la nimeni, pierdere de bani.

Citește și: Raed Arafat, despre situația pompierilor români aflați în Grecia pentru stingerea incendiilor: "Noi în acest moment avem 130 de pompieri trimiși"

O modalitate să își recupereze banii nu există pentru că ei renunță din propria voință. Este de înțeles că oamenii se sperie dar este decizia lor având în vedere că se operează iar aeroportul funcționează", a spus Alin Burcea, manager agenție de turism.

Până acum, mii de oameni au fost evacuați de pe insula grecească Rodos din cauza ce incendiilor de vegetație. Mai mult, riscul apariției incendiilor de pădure rămâne unul ridicat în Grecia din cauza temperaturilor caniculare.

×
Subiecte în articol: Grecia vacante incendii
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close