Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Spitalele de copii, pline din cauza gripei şi a infecţiilor respiratorii | Recomandările medicilor

Spitalele de copii, pline din cauza gripei şi a infecţiilor respiratorii | Recomandările medicilor

Anul a început cu spitalele pline de copiii din cauza gripei și a virozelor. Timpii de așteptare au depășit patru ore în cele mai multe unități de primiri urgențe și camere de gardă. Recomandările medicilor.

de Cristina Ştefan    |    03 Ian 2024   •   20:00

La Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului au fost chiar mai multe prezentări decât înainte de sărbători. Medicii vorbesc deja de un început al epidemiei de gripă.

Spitalele de pediatrie se aglomerează încă de la primele ore ale dimineții. Unii părinții au încercat să își ajute copiii cu tratament acasă, însă fără rezultat.

"Au febră de mai mult de trei zile și am zis că e mai înţelept să consultăm un medic", a spus un tată.

"Am fost răciți cu tratament antibiotic. Astăzi am venit cu o tuse destul de puternică", a mai spus o mamă. 

La Spitalul Marie Curie din Capitală în prima zi din an au fost peste 250 de prezentări, cele mai multe din cauza infecțiilor respiratori.

Din păcate, spitalele sunt din ce în ce mai pline. Specialiștii de la Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului vorbesc deja de începutul unei epidemii de gripă.

"Există în fiecare zi din ce în ce mai multe cazuri și, comparativ cu săptămânile anterioare, se pare că se întrunesc elementele pentru a spune epidemiologic că este în curs de dezvoltare o epidemie de gripă.

Am putea să fim mai precauți, cel puțin pentru locurile publice de joacă pentru copii. Cei mici şi fragili, ar trebui să nu fie acolo", spune Mihai Craiu, medic pediatru I.N.S.M.C

Cei care ajung într-o cameră de gardă sau într-o unitate de primiri urgențe în aceste zile ar trebui să știe că pot aștepta mai mult de patru ore, având în vedere că infecțiile respiratorii acute, dar și cazurile de gripă sunt în creștere, iar pentru cei care au nevoie de internare cu greu se mai găsește un loc liber.

Pline sunt și alte spitale de pediatrie din țară.

"În momentul de față, spitalul este la capacitate maximă ocupat. Sunt în jur de 170 de copii internați, majoritatea cu infecții acute respiratorii, deci viroze, foarte multe gripe, pneumonii, inclusiv COVID, la toate grupele de vârstă, iar faptul că unii dintre acești copii necesită izolare conduce la blocarea paturilor și saloanelor", spune Marius Dănilă, Spitalul pentru Copii Galaţi

Peste 600 de copii au ajuns în ultimele zile și la Spitalul de Urgență Constanța, mulți cu probleme digestive și viroze.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close