Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Învăţătoare la şcoala unde un elev a fost abuzat de două ori: "Din atâţia copii doar lui i se întâmplă?" | Directoarea a demisionat

Învăţătoare la şcoala unde un elev a fost abuzat de două ori: "Din atâţia copii doar lui i se întâmplă?" | Directoarea a demisionat

Cazul înfiorător de la o şcoală din Bucureşti, despre care Antena 3 CNN a vorbit în exclusivitate vinerea trecută şi în zilele ce au urmat, aduce primele măsuri, chiar de la vârf. Supus unor chinuri inimaginabile în şcoala în care învăţa, un copil a fost violat de două ori, de două persoane diferite, la o diferenţă de numai un an.

de Carmina Pricopie    |    05 Mar 2024   •   19:20

Antena 3 CNN a avut dreptate! Şi o spune chiar ministrul Educaţiei, care a analizat cazul elevului violat de două ori într-o şcoală din Bucureşti. Dezvăluirile făcute de postul nostru de televiziune au fost preluate de toată presa din România, iar presiunea mediatică a făcut ca neregulile de acolo să fie mai atent analizate.

Ce am spus şi noi a constatat şi ministerul: directoarea şcolii nu a sesizat autorităţile când a aflat de caz, a încercat să dea vina pe părinţii celui abuzat şi atitudinea ei i-a făcut mult rău unui copil de numai 8 ani, care a ajuns să fie, pe lângă victima abuzurilor sexuale şi cea a batjocorii propriilor colegi.

Dezvăluirile Antena 3 CNN, validate de raportul Ministerului Educaţiei

Directoarea a citit, în şedinţa cu părinţii, tot raportul medico-legal al unui copil care are acum 10 ani. Antena 3 CNN a ales să nu difuzeze toată înregistrarea pentru că sunt date medicale. Ele nu sunt publice şi nu sunt destinate publicităţii decât cu acordul tutorelui legal.

Dar directoarea a insistat, a repetat - poate cineva n-a auzit că violul presupus săvârşit de un copil de 11 ani nu a lăsat urme încât să fie şi constatate medico-legal. A uitat să spună însă că victima a ajuns în faţa medicului legist la 3 săptămâni distanţă după agresiune.

Părinţii erau mai curând revoltaţi de atitudinea celor din conducere, de modul în care au fost muşamalizate cele două cazuri şi de reacţiile nefireşti ale unei doamne învăţătoare.

Care, atunci când am difuzat materialul vinerea trecută, s-a recomandat a fi psiholog.

Iată declaraţia difuzată vineri, care i-a indignat pe părinţi - "Numai lui i se întâmplă, domnule! Cum dracu din atâţia copii doar lui i se întâmplă?", spunea învăţătoarea în cauză.

Directoarea şcolii Nicolae Titulescu din București a demisionat

Astăzi, după ce prim-ministrul şi ministrul Educaţiei şi-au exprimat public indignarea, directoarea şcolii a demisionat.

Poliţiştii au luat pe un stick imagini surprinse de camerele de supraveghere în zilele de 6 şi 7 decembrie, acestea fiind indicate de băieţelul de 10 ani.

Copilul le-a povestit cu greu părinţilor că a fost violat din nou în toaleta şcolii de un băiat mult mai mare, care ar fi ieşit din clasa a VIII-a. Nu a putut să-l recunoască, iar potrivit unor surse expertiza medico-legală nici în acest caz nu ar fi tocmai relevantă.

Iar pe imagini nu se vede victima care ar intra sau ar ieşi din baia unde a povestit că a fost agresat.

Mai mulți părinți s-au adunat încă de luni în fața Școlii Nicolae Titulescu, din Sectorul 1 al Capitalei, după ce în spațiul public au apărut informații că un elev din clasele primare a fost violat de două ori în toaletă, de către colegi mai mari.

Băiețelul violat are acum 10 ani, iar la prima agresiune ar fi avut doar 8 ani. Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București nu au fi fost informate despre niciuna dintre cele două situații.

Vă amintim că ministrul Ligia Deca a trimis, marți dimineață, Corpul de Control al Ministerului Educației la Școala Nicolae Titulescu din Capitală, dar și la Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Ea a spus că a aflat despre caz din presă.

×
Subiecte în articol: viol şcoală București directoare
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close