Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Scandal înaintea alegerilor 2024. Reprezentanții partidelor care nu vor avea acces în secțiile de votare

Scandal înaintea alegerilor 2024. Reprezentanții partidelor care nu vor avea acces în secțiile de votare

Controversă înainte de alegerile din acest an, din cauza faptului că reprezentanții unor partide politice nu vor fi autorizați să intre în secțiile de votare.

de Alina Tănase    |    01 Mar 2024   •   18:49

Este scandal înaintea primelor alegeri din acest an, după ce s-a descoperit că reprezentanții REPER vor lipsi din secțiile de votare, acolo unde teoretic ar fi trebuit să fie prezenți ca observatori.

Probleme sunt și pentru cei de la AUR, care ar putea rămâne fără acces în majoritatea secțiilor.

Totul pornește de la o ordonanță de urgență aflată în lucru, care modifică toate criteriile de desemnare a reprezentanților.

În această Ordonanță de Urgență, pe care Guvernul urmează să o adopte, sunt mai multe schimbări.

În primul rând, cei care vor candida la locale, se pot regăsi și pe lista pentru Parlamentul European, deci pot candida atât pentru Primării sau Consilii Județene, dar și pentru Parlamentul European.

Cu 60 de zile înaintea alegerilor, primarii sau președinții de consiliu, care schimbă partidul, nu își vor mai pierde mandatul.

Este scandal pentru că reprezentanții partidelor mici, așa cum sunt cei de la REPER, reclamă faptul că nu vor putea să aibă oameni în secțiile de votare și asta pentru că în Ordonanță nu se prevede acest lucru.

În a doua etapă, ar putea avea reprezentanți cei de la AUR pentru că în OUG se prevede faptul că se completează în a doua etapă, birourile secțiilor de votare cu reprezentanți ai partidelor parlamentare.

×
Subiecte în articol: sectie votare scandal vot
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close