Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Satul din România care va avea o bază de tratament cu băi termale de 17 milioane de lei. Aici locuiesc doar 17 persoane

Satul din România care va avea o bază de tratament cu băi termale de 17 milioane de lei. Aici locuiesc doar 17 persoane

Un milion de lei pentru fiecare locuitor. Atât costă o investiţie într-un sat de munte în care îşi au rezidenţa doar 17 oameni. Banii vor fi investiţi într-o bază de tratament cu băi termale.

Satul din România care va avea o bază de tratament cu băi termale de 17 milioane de lei. Aici locuiesc doar 17 persoane
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    17 Feb 2023   •   19:14

Satul Ocnişoara, din vestul judeţului Alba a ajuns în prezent la 17 locuitori, dar este vizitat de sute de oameni din localităţile din jur pentru fântâna cu apă sărată, reamenajată recent.

Însă, peste doi ani, de la un câmp pustiu unde oamenii se înarmează cu găleţi şi butoaie pentru a veni la fântână, satul ar urma să se transforme într-o adevărată zonă turistică. 

La cererea localnicilor, va fi amenajată o bază de tratament cu băi termale. Construită pe o suprafaţă de peste 26 de mii de metri pătraţi de teren, locaţia va avea patru bazine cu apă dulce, trei lacuri cu apă sărată amenajete, restaurant, pool bar, seră, piaţă de sare, loc de joacă pentru copii şi terenuri de sport. Capacitatea maximă este de 600 de persoane, iar în proiect au fost incluse şi 150 de locuri de parcare.

Citește și: Orașul din România în care pacienții pot avea dosare medicale digitale. Tot istoricul se poate vedea online

"Este inițiativa lor, o dorință arzătoare a cetățenilor care au identificat acest loc care îi ajută pentru sănătatea lor", a spus Marian Indreiu, primarul comunei Lopadea Nouă.

Tot localnicii care şi-au dorit dezvoltarea satului, alături de primărie şi furnizorul de apă, au reuşit să construiască acolo propriul lor loc de recreere.

×
Subiecte în articol: Alba tratament
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close