Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Româncele nu mai vor să-și petreacă sărbătorile la cratiță! Metoda prin care reușesc să aibă o masă bogată de Crăciun fără să aprindă, măcar, aragazul

Româncele nu mai vor să-și petreacă sărbătorile la cratiță! Metoda prin care reușesc să aibă o masă bogată de Crăciun fără să aprindă, măcar, aragazul

Sclavie în bucătărie sau pacea sărbătorilor și relaxare, fără stresul de a veghea oala cu sarmale? Tot mai multe românce optează pentru a doua variantă.

Româncele nu mai vor să-și petreacă sărbătorile la cratiță! Metoda prin care reușesc să aibă o masă bogată de Crăciun fără să aprindă, măcar, aragazul
Sursa foto: Profimedia Images
de Cătălina Smereca    |    15 Dec 2023   •   18:54

Ele apelează la bucătari profesioniști, în contextul în care multe restaurante au pregătit pachete ce includ toate cele necesare pentru masa de Crăciun.

Salata de boeuf, sarmalele, friptura şi desertul sunt livrate pe 23 decembrie, alături de sugestii pentru amenajarea mesei.

"Am gândit, în primul rand, diversitate, dar avem și un blend între contemporan și tradițional. Avem tobă de la producători locali, șunculiță afumată, cârnați, salată boeuf.

Întâlnim si o parte din bucătăria contemporană. Avem o rulada de porc cu șorici crocant, pui afumat si copt. Îl afumăm la rece cu fân, după care îl coacem la o temperatura joasă. Îl aromatizăm cu ierburi și câteva felii de citrice, astfel încât să capete parfum si culoare. Avem rădăcinoase, pe care le gătim cu sirop de arțar si mix de semințe", mărturisește chef-ul Răzvan Cărăuleanu.

"În toate pachetele întâlnim garnituri si sosuri pentru carne si fripturi. Avem cartofi confiați în untură de rață cam o oră și jumătate. Se infuzează cu aroma de la cimbru și usturoi. După care ii gratinam la cuptor 10 minute", adaugă el.

Din pachete nu lipsește desertul, care poate îmbrăca forma cozonacului tradițional.

Pentru pretențioși, acest preparat este finisat cu praf de aur.

Un pachet pentru două persoane costă 370 de lei, unul pentru patru persoane 640 de lei, iar cel pentru 6 persoane, 1050 de lei.

Unii clienți spun că au abandonat, de mulți ani, preparativele casnice pentru masa de sărbători și apelează cu încredere la restaurantul favorit.

Ei cred cu tărie în legea nescrisă care spune că, așa cum va arăta masa de Crăciun, la fel vor fi și mesele de peste an.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close