Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Rezultate simulare Evaluarea Națională 2024 | Mulți elevi nu și-au aflat notele pentru că sunt în vacanță, iar Ministerul nu le-a mai publicat online

Rezultate simulare Evaluarea Națională 2024 | Mulți elevi nu și-au aflat notele pentru că sunt în vacanță, iar Ministerul nu le-a mai publicat online

Primele rezultate ale simulării de la Evaluarea Naţională 2024 au venit cu mult stres şi haos în rândul elevilor şi părinţilor. Ministerul Educaţiei a anunţat un termen care nu a putut fi respectat în toate unităţile de învăţământ, având în vedere că este vacanţă în mare parte din ţară.

Rezultate simulare Evaluarea Națională 2024 | Mulți elevi nu și-au aflat notele pentru că sunt în vacanță, iar Ministerul nu le-a mai publicat online
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    23 Feb 2024   •   18:42

Rezultate simulare Evaluarea Națională 2024. Oficialii ministerului au transmis însă o sinteză cu situaţia de la nivel naţional. Schimbări majore sunt la matematică unde doar 42,37% dintre elevi au obţinut note mai mari sau egale cu 5.

Anul acesta elevii s-au pregătit mai puţin pentru proba de la matematică. Doar 91 au reuşit să obţină nota 10, faţă de 1.385 numărul celor care anul trecut au atins punctajul maxim. Comunicarea rezultatelor a creat însă multă confuzie, având în vedere că a fost fixată în perioada vacanţei. 

Ministerul Educatiei a fixat ziua de 23 februarie ca data oficială în care vor fi comunicate rezultatele simulării, termen care nu a putut fi respectat de cele mai multe școli, având în vedere că elevii sunt în vacanță. Din acest motiv, mulți copii își vor afla rezultatele finale luni, când se întorc la cursuri.

Aceasta nu este o problemă, cred reprezentanţii ministerului Educaţiei, care a venit, însă, cu o sinteză a rezultatelor. 

Diferenţe majore au fost la matematică unde doar 42,37% au obţinut note mai mari sau egale cu 5. Anul trecut , aproape 61% au obţinut note de trecere. Mai bune au fost însă rezultatele de la limba şi literatura română. În acest caz aproape 74% au avut note mai mari sau egale cu 5, faţă de 70,53%, procentul din anul anterior. 

Rezultetele obţinute de elevi urmează să fie discutate în şcoli de săptămâna viitoare. Anul acesta probele au fost susţinute în sistem complet digitalizat. Platforma a cedat la un moment dat, timp de aproximativ 20 de minute. 

Rezultate simulare Evaluarea Națională 20243

  • Limba și literatura română - număr note mai mari sau egale cu 5:(73,98%)
  • Matematică: număr note mai mari sau egale cu 5:(42,37%)

Rezultate simulare Evaluarea Națională 2023

  • Limba și literatura română - note mai mari sau egale cu 5: (70,53%)
  • Matematică: note mai mari sau egale cu 5: (60,58%)

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close