Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Radu Tudor, despre planul lui Vladimir Putin: "Suntem implicați direct. Este un război rece între Moscova şi NATO"

Radu Tudor, despre planul lui Vladimir Putin: "Suntem implicați direct. Este un război rece între Moscova şi NATO"

Radu Tudor, analist militar, a explicat care este planul lui Vladimir Putin şi dacă îşi va asuma sancțiunile pentru demersurile de ieri.

Radu Tudor, despre planul lui Vladimir Putin: "Suntem implicați direct. Este un război rece între Moscova şi NATO"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Feb 2022   •   19:12

În ceea ce privește sancțiunile cu care Rusia a fost amenințată de NATO și aliații, Radu Tudor, analist militar a spus: 

"Nu are niciun fel de apăsare. Sancțiunile funcționează pentru o persoană responsabilă. Ne-am dat seama din conferința de presă de aseară că Vladimir Putin nu mai raționează corect. Prin modul în acre s-a prezentat prin argumentele pe care le-a adus în discuție este clar că pare un om rătăcit.

De aceea şi riscul acesta imens pe care şi-l ia cu ocuparea restului Ucrainei, după anexarea ilegală a peninsulei Crimeea. Argumentul lui suprem aseară a fost că toată această ţară, recunoscută de ONU nu are dreptul să existe.

Aşa ceva nu am mai auzit de la Stalin şi Hitler din perioada interbelică. Dacă Vladimir Putin şi-a propus ca obiectiv să desființeze statalitatea, atunci cred că aceste sancțiuni s-ar putea să fie prea puţin şi prea târziu.

El vrea să restaureze aşa numitele valori ale Uniunii Sovietice. Putem să considerăm că este un nou război rece între Moscova şi NATO. 

Ceea ce se întâmplă aici la frontiera cu Belarus ne interesează în mod direct. Pe teritoriul Poloniei există un grup de luptă al NATO din care face parte şi România. Suntem implicaţi în mod direct în asigurarea securității flancului de est al NATO.

Şi da, o amenințare la adresa Ucrainei devine o amenințare la adresa NATO. Vladimir Putin nu se dă în lături să ridice miza aceasta până la riscul suprem cu o confruntare cu NATO, fapt care nu-l dorim şi încercăm prin toate măsurile şi mesajele să se aşeze la masa tratativelor şi să lase obsesia războiului la o parte", a spus Radu Tudor, analist militar, la News Hour with CNN de la Antena 3.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close