Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Proxenet din Vrancea, urmărit internațional de două ori. El și gruparea lui au primit 83 de ani de pușcărie

Proxenet din Vrancea, urmărit internațional de două ori. El și gruparea lui au primit 83 de ani de pușcărie

Un proxenet din Vrancea a reuşit performanţa de a fi dat în urmărire internaţională de două ori.

de Carmina Pricopie    |    05 Dec 2023   •   18:48

Condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, bărbatul nu a fost nici acum încarcerat, deşi era sub control judiciar în ziua pronunţării sentinţei.

Supranumit chiar de către procurori "antreprenor al comerţului sexual", bărbatul este considerat periculos şi este pe lista Europol ”most wanted”.

Aşa a fost adus în ţară în 2021 şi Adrian Munteanu. Aparent, un cetăţean necunoscut. În realitate, liderul celei mai mari reţele de prostituţie din Vestul Europei. A fost supranumit de către procurorii DIICOT "antreprenor al comerţului sexual". Două dintre locaţii erau în Austria. Bordeluri SPA.

În perioada 2012-2017, mai multe tinere din zona Moldovei au fost racolate, prin metoda loverboy sau prin promisiunea unui loc de muncă, apoi au fost duse în străinătate şi obligate să se prostitueze, în folosul traficanţilor. 17 victime au identificat anchetatorii. 3 dintre ele erau minore.

"Vizitele și controalele periodice ale poliției austriece erau lipsite de eficiență în condițiile în care persoanele de sex feminin de cetățenie română nu cunoșteau limba germană. Poliţiştii ne luau câte un scurt interviu. Ne întrebau dacă practicăm prostituția pe cont propriu sau dacă facem acest lucru pentru cineva. Întotdeauna răspundeam că suntem pe cont propriu. Ne întrebau ce fel de servicii sexuale oferim, iar eu trebuia să răspund că întrețin doar raporturi sexuale normale protejate", mărturisește una dintre victimele interlopului.

În 2017, DIICOT a trimis dosarul în judecată. Mărturiile fetelor erau şocante. Unele au povestit cum erau cronometrate de membrii grupării în timp ce practicau prostituţia.

"Am fost bătută de foarte multe ori și amenințată. Dacă făceam prea puțini bani sau dacă îndrăzneam să comentăm în fața lor, eram efectiv călcată în picioare și bătută până la leșin. Câteodată, ne băteau doar pentru că erau ei nervoși și trebuiau să se descarce. Nu doar eu eram bătută, toate erau bătute. După fiecare bătaie, mă liniștea și îmi spunea că mă iubește”, povestește o altă victimă.

În 2020, Tribunalul Bacău a dat prima sentinţă: 83 de ani de puşcărie pentru toată gruparea condusă de Munteanu, pe care nici acum nu-l găsise nimeni. A fost prins în Germania în 2021 şi adus în ţară. A stat în arest până în 2022.

Condamnarea de pe 18 septembrie anul acesta l-a găsit în libertate, dar plasat sub control judiciar. Deşi nici măcar nu avea voie să iasă din judeţul Vrancea, Adrian Munteanu a reuşit să fugă din România. Este unul dintre cei doi români listaţi pe Europol ”Most Wanted”.

Are 40 de ani, este deosebit de periculos şi este căutat în toată Europa pentru condamnarea de 11 ani şi 8 luni pentru trafic de persoane.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close