Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Primul medicament eficient pentru Alzheimer ar putea fi aprobat azi, în SUA

Primul medicament eficient pentru Alzheimer ar putea fi aprobat azi, în SUA

Administraţia Americană pentru Medicamente decide, astăzi, dacă va aproba primul medicament care s-a dovedit că încetinește evoluția Alzheimer, boala care distruge memoria.

de Claudia Popovici    |    06 Iul 2023   •   19:07

Peste 55 de milioane de persoane din întreaga lume au fost diagnosticate cu o formă de demență, iar cea mai comună este Alzheimer, arată statisticile Organizației Mondiale a Sănătății.

Ȋn țara noastră, existau aproape 300.000 de bolnavi cu demență Alzheimer, ȋn 2018, ultimul an ȋn care sunt disponibile date oficiale.

Printre simptomele bolii Alzheimer se numără apatia, paranoia, agresivitatea, impulsivitatea, agitația, probleme la înghițire, scădere importantă în greutate sau creșterea vulnerabilității la infecții.

Însă există vești bune, pentru că astăzi Administraţia Americană pentru Medicamente decide dacă va aproba primul medicament care s-a dovedit că încetinește evoluția acestei boli.

Citeşte şi: Cum poate fi Alzheimerul diagnosticat cu până la 15 ani mai devreme sau chiar stopat

Dacă acest lucru se va întâmpla, va crește accesul pentru aproximativ 1.000.000 de persoane cu forme timpului de Alzheimer. Medicamentul, denumit Leqembi, a primit aprobare accelerată în ianuarie, pe baza dovezilor că elimină acumulările de plăci amiloide din creier asociate cu Boala Alzheimer, dar asta nu a permis utilizarea pe scară largă. Fără asigurare însă, tratamentul costă 26.000 dolari.

×
Subiecte în articol: Alzheimer medicament SUA
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close