Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Prețurile la tarabe rămân neschimbate, în ciuda deciziei Guvernului: "Nu avem cum să reducem, toate sunt scumpe!"

Prețurile la tarabe rămân neschimbate, în ciuda deciziei Guvernului: "Nu avem cum să reducem, toate sunt scumpe!"

Pieţarii din Timișoara resping clar decizia guvernanților și anunță că prețurile la tarabe vor rămâne neschimbate, iar asta pentru că orice modificare a prețului ar aduce pierderi uriașe.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Aug 2023   •   18:53

De la începutul lunii august, conform ordonanței date de Marcel Ciolacu, 14 alimente de bază au adaosul comercial plafonat, timp de trei luni.

Decizie cu care marii retaileri au fost de acord, însă, de partea cealaltă, pieţarii rămân ferm pe poziții și anunță că nu vor reduce prețurile la tarabe.

"Nu știm cât să mai reducem, curentul e scump, apa e scumpă, îngrășămintele sunt scumpe. Nu avem cum să reducem", a spus un comerciant.

Aceștia susțin că o reducere a prețurilor nu ar face decât să le închidă afacerile, care oricum au avut de suferit în ultima perioadă.

Citește și: Românii, despre alimentele de bază care s-au ieftinit de la 1 August: "Foarte mici diferențele"

"Nu avem cum să reducem prețurile că e investiție mare. Ziua de lucru de 200 de lei, de două ori mâncare, cafea, băutură, țigări. Pe mese dăm 2.000 de lei pe lună", a mai spus un comerciant. 

Chiar și așa, lumea nu se mai înghesuie să cumpere.

Întrebați dacă au simțit ieftinirile, mai mulți cetățeni din Timișoara au spus:

"Vai de mine! Nu simțim nimic, sub nicio formă! Piața este destul de scumpă.

Având în vedere pensiile noastre, totul e scump".

În prezent, in piețele din Timișoara, de exemplu, un kilogram de roșii se vinde intre 6 si 8 lei, un kg de ceapa 7 lei, cartofi 6 lei, iar fasolea verde cu 15 lei.

×
Subiecte în articol: ieftinire alimente Timisoara piata
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close