Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Părinții aleg școli private pentru copii din cauza incidentelor violente | Prețul pe care îl au de plătit adulții

Părinții aleg școli private pentru copii din cauza incidentelor violente | Prețul pe care îl au de plătit adulții

Avalanşa incidentelor violente din şcolile de stat creează îngrijorare în rândul părinţilor. Acum aceştia se gândesc de două ori dacă să îşi înscrie copiii la o unitate de învăţământ din sistemul public sau la una privată. Pentru mulţi, tarifele şi distanţa faţă de casă sunt însă impedimente majorare. La nivel naţional, sub 10% dintre elevi învaţă în şcoli private.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Apr 2024   •   18:58

"O școală particulară asigură educaţie personalizată, în acord cu nevoile psihoindividuale ale elevilor. Profesorii își adaptează stilul de învățare și conținuturile pe care le predau în funcție de particularitățile elevilor", a declarat ura Goran, director adj. școală privată. 

Părinţii care aleg şcolile private se gândesc şi la siguranţa copiilor, în condiţiile în care sunt suficienţi paznici, camere de supraveghere şi programe antiviolenţă.

"Copiii sunt mult mai puţini în sălile de clasă. Prin urmare, profesorii noştri, care sunt foarte bine pregătiţi, pot evita situaţiile de bullying", a precizat Georgiana Aldulea, coordonator proiecte educaționale 

Tarifele şcolilor private pornesc însă de la 2.500 de lei şi pot depăşi 5.000 de lei lunar. Cei care nu îşi permit aceste sume, aleg şcolile de stat.

Mulţi părinţi, care îşi înscriu copiii la unităţile de învăţământ din sistemul public, compensează lipsurile cu meditaţii şi activităţi extraşcolare. Bucureştiul este fruntaş la numărul elevilor care învaţă în mediul privat.

Din cei 209.000 de şcolari din Capitală, 17.000 sunt înscrişi la unităţi particulare. La nivel național, 90% dintre elevi studiază în şcoli de stat.

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close