Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Pregătiri pentru parada de 1 Decembrie. Armata va prezenta noile achiziții

Pregătiri pentru parada de 1 Decembrie. Armata va prezenta noile achiziții

2.400 de militari, pompieri, angajaţi ai serviciilor de informaţii sau Ministerului de Interne au bătut astăzi pas de defilare în cel mai mare poligon din Bucureşti. A fost prima repetiţie generală pentru cea mai mare paradă militară care va avea loc în Capitală pe 1 Decembrie.

Pregătiri pentru parada de 1 Decembrie. Armata va prezenta noile achiziții
Sursa foto: Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Noi 2023   •   19:46

Armata va aduce în fața românilor și achiziţiile noi în timp ce aviaţia va zbura cu peste 40 de aeronave, dacă vremea o va permite.

Pe un teren îngheţat la aproape 0 grade celsius cei 2400 de soldaţi, pompieri sau poliţişti au repetat pasul de defilare.

Printre cei care vor defila alături de militarii noştri sunt şi 150 de soldaţi din Statele Unite, Belgia, Franţa, Polonia sau Republica Moldova. În poligonul unde a avut loc repetiţia au fost reconstituite pe cât posibil detaliile paradei de vineri. Pe măsură ce repetițiile aveau loc, se făceau și corecturile.

Un atuu al paradei anul acesta va fi numarul destul de mare al vehiculelor de lupta. Trancuri, transportoare vor trece pe sub Arcul de Triumf.

”Avem pentru prima dată militari spanioli la parada militară românească. Avem reprezentanți din unități militare de elită.

Elemente de comandă control ale sistemelor de lansare HIMARS, echipamentele PATRIOT. Pentru prima oară radare de supraveghere terestră”, a precizat  comandant paradă-Ciprian Marin șef stat major al Forțelor Terestre.

Citește și: Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în minivacanța de 1 decembrie. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

O primă aeronavă fără pilot Bayraktar cumpărată de România va fi expusă.

Mâine cei 2400 de militari vor repeta la Piaţa Arcului de Triumf începând cu ora 9. Primele măsuri de restricţie în trafic vor fi luate mult mai de dimineaţă.

”Vor fi restricționate artere importante precum Șoseaua Kiseleff, de la Casa Presei până la Piața Victoriei, B-dul Constantin Prezan, strada Constantinescu, Alexandru Averescu”, a menționat Claudiu Costea, de la Brigada Rutieră București.

Circulaţia va fi restricţionată până după ora 13.00.
 

.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close