Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN A murit pacienta ranită în explozia produsă de un flex la spitalul Movila din Ploieşti | Reacţia ministrului Sănătăţii

A murit pacienta ranită în explozia produsă de un flex la spitalul Movila din Ploieşti | Reacţia ministrului Sănătăţii

Pacienta care a suferit arsuri pe corp, după ce un muncitor a folosit un flex chiar lângă patul ei, a murit. Familia a depus plângere pentru malpraxis medical. Reacția ministrului Sănătăţii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mar 2024   •   19:41

Femeia arsă în urma exploziei de săptămâna trecută din Spitalul Movila, o secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, a murit. Familia pacientei va depune acum plângere penală pentru ucidere din culpă, dar și pentru malpraxis medical.

Explozia s-ar fi produs după ce un muncitor ar fi folosit un flex chiar lângă patul pe care era femeia. Țeava tăiată se afla chiar lângă tubul de oxigen la care aceasta era conectată.

În urma deflagrației, victima, în vârstă de 83 de ani, a suferit arsuri pe aproximativ 16% din corp.

"La data de 26 februarie a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul Secției nr.2 de Poliție Ploiești au fost sesizați despre faptul că în incinta unei unități medicale din municipiul Ploiești ar fi izbucnit un incendiu. 

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilindu-se faptul că aspectele sesizate se confirmă, din primele verificări, reieșind faptul că incendiul ar fi izbucnit într-un salon în care se afla internată o singură pacientă, de 83 de ani. 

Pompierii sosiți la fața locului au lichidat incendiul, în urma acestuia rezultând vătămarea corporală a pacientei, care ar fi suferit mai multe arsuri la nivelul corpului, aceasta fiind transportată la o alta unitate medicală, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. 

La acest moment, polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs incendiul și luării măsurilor legale care se impun", se arată în comunicatul poliţiei. 

Reacția ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila

Reporterii News Hour CNN l-au întrebat chiar pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre acest caz șocant. 

A murit, am înțeles. Se va face o anchetă. Nu știu dacă este vorba de malpraxis medical, e vorba de un accident", a spus ministrul Alexandru Rafila. 

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close