Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "Ordinul de invazie în Gaza este iminent" | Israelul a bombardat sudul Libanului, după un incident la zidul de securitate de la frontieră

"Ordinul de invazie în Gaza este iminent" | Israelul a bombardat sudul Libanului, după un incident la zidul de securitate de la frontieră

Forțele de Apărare Israeliene au sporit în ultimele ore numărul de tancuri și alte vehicule blindate desfășurate de-a lungul Fâșiei Gaza.

de Laurențiu Rădulescu    |    13 Oct 2023   •   18:40

S-a întâmplat astfel pe măsură ce se epuizează cele 24 de ore ale ordinului de evacuare în enclavă, pe care armata statului evreu l-a dat în această dimineață localnicilor din nordul Fâșiei.

Acum, un alt ordin este iminent: cel de începere a invaziei terestre, pentru nimicirea teroriștilor Hamas.

"Este cert că invazia terestră în interiorul Fâșiei Gaza e iminentă. Toată lumea așteaptă aici, în Israel, ordinul dinspre Statul Major al Forțelor Armate către soldații care sunt desfășurați pe granița cu Fâșia Gaza.

Citește și: Bogdan Chirieac: "Planul Hamas funcționează ireproșabil. Lumea arabă se uită la Rusia ca la un aliat. Doar SUA le mai pot face față"

De ce este acest ordin iminent? Pentru că am văzut cu toții ceea ce s-a întâmplat în această dimineață, dar și pe parcursul întregii zile: o relocare a forțelor, o dublare aproape, a blindatelor grele și a tancurilor desfășurate spre Fâșia Gaza. Dacă zilele trecute am văzut, de asemenea, tancuri în jurul orașelor Ashkelon și Sderot, ei bine, toate aceste vehicule blindate au mers de astă dată mult, mult mai aproape, spre Fâșia Gaza.

Coroborând aceste mișcări cu tot ceea ce înseamnă avertismente care au fost date pentru civilii aflați în nordul Fâșiei Gaza, iată că se conturează perspectiva unui ordin iminent de începere a operațiunii terestre, care poate fi dat dintr-o oră în alta. Iar dacă ne amintim de ce s-a întâmplat la invaziile terestre anterioare, această intervenție terestră ar putea avea loc chiar în cursul acestei nopți", a transmis din Ashdod corespondentul Antena 3 CNN în Israel, Laurențiu Rădulescu.

Armata israeliană a bombardat sudul Libanului, după o explozie la zidul de securitate de la frontieră

Forțele de Apărare Israeliene, IDF, au reacționat, vineri, după o explozie produsă la un zid de securitate situat în apropierea comunității Hanita, la granița dintre Liban și Israel, relatează CNN.

IDF a răspuns cu tiruri de artilerie spre teritoriul libanez.

Oficialii militari israelieni au precizat că explozia a provocat "pagube minore".

Forțele israeliene au activat, de asemenea, o alertă cu privire la o posibilă infiltrare a teroriștilor în comunitate iar militarii cercetează zona, a comunicat armata statului evreu.

CNN amintește că există temeri din ce în ce mai mari cu privire la intrarea în conflict a facțiunii militante șiite Hezbollah, cu sediul în Liban și finanțată de Iran.

Intrarea Hezbollah în luptă ar deschide un al doilea front în războiul lansat de Hamas iar IDF a anunțat, zilele trecute, că a suplimentat cu zeci de mii de soldați dispozitivul de securitate la granița sa din nord cu Libanul.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close