Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN O nouă instituţie militară apare în România: Toate structurile de protecție și apărare îi sunt în subordine | Document exclusiv

O nouă instituţie militară apare în România: Toate structurile de protecție și apărare îi sunt în subordine | Document exclusiv

România va avea o nouă instituţie militară, care-i va coordona inclusiv pe oamenii care lucrează în Jandarmerie, SPP, Poliţie sau SRI. Este o prevedere dintr-o nouă modificare legislativă, obținută de Antena 3 CNN. 

de Vasile Marcu    |    01 Apr 2024   •   18:30

În plus, se introduce posibilitatea ca militarii români să fie trimiși pe teritoriul altui stat, în cazul în care cetățenii noștri sunt în pericol acolo. 

Este vorba despre Legea Apărării Naţionale, care a fost pusă luni în dezbatere publică de ministerul de resort, care prevede, în primul rând, structura sistemului naţional de apărare.

Totodată, potrivit noii legi, se va înfiinţa Centrul Naţional de Comandă Militar. Este o structură unică de comandă la nivelul întregii ţări şi se va afla în subordinea Consiliului Suprem de Apărare al Ţării.

În subordinea Centrului Naţional de Comandă Militar se vor afla atât Armata şi Jandarmeria, SPP, SRI, STS, precum şi cele de protecţie, precum Poliţia şi IGSU.

În perioada următoare, proiectul va ajunge în Parlamentul României, pentru a suferi modificări, dacă este cazul. 

Dacă nu vor fi modificări, va fi trecut în procedură de urgenţă prin cele două camere ale Parlamentului.

×
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close