Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cum trebuie să mâncăm de Anul Nou ca să nu ne îngrășăm. Recomandarea nutriționistului Fotis Vlachos

Cum trebuie să mâncăm de Anul Nou ca să nu ne îngrășăm. Recomandarea nutriționistului Fotis Vlachos

După mesele îmbelşugate de Crăciun urmează o altă seară de dezmăţ culinar. Nimeni nu se gândeşte la momentul adevărului: proba cântarului, care vine după sărbători. Mai puţin nutriţioniştii care ne recomandă cumpătare.

Cum trebuie să mâncăm de Anul Nou ca să nu ne îngrășăm. Recomandarea nutriționistului Fotis Vlachos
Sursa foto: Antena 3 & Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Dec 2021   •   18:36

Într-o intervenție pentru News Hour with CNN, nutriționistul Fotis Vlachos încurajează abordarea unei diete mediteraneene imediat după masa de Revelion. 

„Nu mă uit ce mănâncă oamenii în zilele de tradiție, dar mă uit ce mănâncă după Revelion. Sfatul este să nu înceapă diete stricte, mai ales cele de pe internet. Să înceapă ziua normal, cu micul dejun, cu gustări și mesele principale. Să încerce să nu aibă  foarte multe sosuri la mesele principale, să nu continue cu dulciurile pe care le-au primit în timpul sărbătorilor, să aibă salate cât mai bogate și mai frumoase. O pauză de carne, pot avea mese cu leguminoase. Să consume mai multe fructe față de ce au consumat până acum, să pună în dulap sticlele de alcool. Să păstrăm o dietă mediteraneană, să ne programăm mesele.

Fotis Vlachos a adus un sistem inovator de nutriție în România.

„Acest sistem se bazează pe alimentaţia mediteraneană, care nu are niciun fel de legătură cu caloriile, ci cu încărcătura glicemică. Important este că orice mâncăm să avem timp să le consumăm. În asta constă, de fapt, secretul metodei.

Sistemul inovator de nutriţie se bazează pe o alimentaţie ketogenică. Ca orice dieta suferă la anumite elemente, cum ar fi la vitamine, carbohidaţi necesari pentru funcţiile corpului.

Grecii, mănâncă înainte legumele. Românii care s-au dus în vacanță în Grecia, probabil au observat că în Grecia se aduc legumele înainte. 

Când se merge la tavernă și se comandă legume și alt fel de mâncare, ospătarul va aduce legumele primele. Mulți spun că grecul este deștept și aduce legumele, până este gata restul. Așa sunt grecii învățați încă din copilărie. Mâncând legume înainte, pentru că este vorba de vitaminele care le conține și fibrele care ne ajută împreună cu proteina, să blocăm absorbția carbohidraților. Cu alte cuvinte, să intre energia lent în noi. ”, a povestit nutriționistul pentru Antena 3.

Citește mai multSistemul inovator de nutriţie, care ajută la pierderea kilogramelor în plus

×
Subiecte în articol: nutritionist anul nou revelion mancare
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close