Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Managerul spitalului de la Târgu Cărbunești și responsabilul instalației de oxigen, în fața instanței. Trei pacienți au murit

Managerul spitalului de la Târgu Cărbunești și responsabilul instalației de oxigen, în fața instanței. Trei pacienți au murit

Un spital a rămas fără oxigen în această dimineaţă. De zile întregi managerii de spitale se plâng fie că firmele de aprovizionare nu mai fac faţă, fie că instalaţiile sunt vechi sau suprasolicitate.

Managerul spitalului de la Târgu Cărbunești și responsabilul instalației de oxigen, în fața instanței. Trei pacienți au murit
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Oct 2021   •   19:07

La Târgu Cărbuneşti, instalaţia s-a golit până la 0. De ce s-a ajuns aici? Nu ne-am lămurit. Prefectul, DSP-ul şi managerul de spital se contrazic încă de la primele ore. 

Primul spune că instalaţia goală a fost descoperită de angajaţii DSP, la un control de rutină. DSP-ul, pe de altă parte, reclamă doar faptul că nu a fost informat de probleme și că angajaţii ar fi ştiu.

Managerul susţine că medicii şi-au făcut datoria ca la carte. La fel firma responsabilă. S-a activat planul roşu, dar trei oameni au murit deja. Ar fi murit oricum, spune cinic, tot prefectul.

Reporterul Antena 3 Roxana Ciucă a obținut mai multe informații despre acest caz:

„Inspectorii de la DSP au venit astăzi aici și au văzut că medicii sunt agitați. S-a constatat că nu era o defecțiune la instalația de oxigen, ci acea instalație rămăsese fără oxigen pentru că firma de la Timișoara care trebuia să se ocupe de mentenanța acestei instalații nu și-a făcut treaba și nu a venit să o alimenteze. Cine a sesizat prima dată managerul? Cine a sesizat prima dată prefectul? Sunt multe întrebări fără răspuns.

Procurorii au deschis o anchetă, un dosar in rem pentru ucidere din culpă. Potrivit surselor mele, sunt șanse foarte mari ca mâine managerul spitalului și reprezentantul firmei care trebuiau să se ocupe de verificarea instalației să fie citați la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din Târgu-Jiu.”

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close