Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Lovitură pentru vacanţele românilor. O companie aeriană a decis anularea sau suspendarea unor curse, inclusiv din România

Lovitură pentru vacanţele românilor. O companie aeriană a decis anularea sau suspendarea unor curse, inclusiv din România

Lovitură pentru vacanţele românilor. Compania Wizz Air anunţă că anulează și suspendă mai multe zboruri inclusiv din România. Iată de ce.

de Cristi Popovici    |    16 Aug 2023   •   19:01

Începând din luna septembrie compania aeriană Wizz Air anulează și suspendă mai multe zboruri înclusiv din România pentru a verifica motoarele aeronavelor. Reprezentanții companiei nu precizează câte curse vor fi afectate, care sunt rutele şi nici până când va dura măsura. 

Compania aeriană Wizz Air s-a aflat toată vara în mijlocul scandalurilor curselor anulate, de multe ori fără vreo explicație dată pasagerilor, alteori invocându-se probleme tehnice la aeronave, greve pe aeroporturi sau lipsa personalului. Acum, vine o nouă vestea rea pentru românii care avea programate vacanțe în perioada următoare cu acest operator aerian.

Wizz Air anunţă că anulează mai multe zboruri din toată reţeaua sa, inclusiv din România, începând cu luna septembrie. Reprezentanții companiei nu precizează câte curse vor fi afectate, care sunt rutele şi nici până când va dura acest lucru. Compania arată că măsura este luată ca urmare a verificărilor în avans ale unor motoare.

Conform reprezentanților Wizz Air, pasagerii afectați de anulări primesc fie un program alternativ de zbor, rambursarea completă prin metoda inițială de plată sau rambursarea a 120% din tariful inițial achitat în credit de companie pentru rezervări viitoare. 

În cazul în care o rezervare a fost efectuată printr-o agenție de turism, fie ea și online, compania aeriană le recomandă pasagerilor să contacteze agenția care deține rezervarea, pentru a face modificările necesare. 

În ultimii doi ani, în urma mai multor plângeri făcute de pasageri la adresa companiei, care invocau tocmai aceste zboruri anulate, Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor a demarat mai multe investigații, a constatat problemele însă nu a putut amenda operatorul aerian, întrucât are sediul în altă ţară.

×
Subiecte în articol: Wizz Air zboruri anulate
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close