Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cicadele au invadat America. Specialist: "Timp de 17 ani au trăit sub pământ în condiţii de COVID, cu distanţare socială"

Cicadele au invadat America. Specialist: "Timp de 17 ani au trăit sub pământ în condiţii de COVID, cu distanţare socială"

Statele Unite se confruntă cu cea mai mare invazie din istoria sa. Nu este vorba despre o armată străină ci despre miliarde de insecte. Mai exact, este vorba despre cicade. Insectele au hibernat ani de zile iar acum au ieşit din nou la lumină.

Cicadele au invadat America. Specialist: "Timp de 17 ani au trăit sub pământ în condiţii de COVID, cu distanţare socială"
de Georgiana Adam    |    28 Mai 2021   •   19:14

Primul val al invaziei cicadelor se face deja simţit pe Coasta de Est a Statelor Unite, iar experţii se aşteaptă ca miliarde, dacă nu chiar mii de miliarde de insecte să apară în perioada următoare.

"Timp de 17 ani au trăit sub pământ în condiţii de COVID, cu distanţare socială. Dar în al 17-lea an ies la suprafaţă, de obicei pe timpul nopţii şi fug la trunchiul unui copac sau la o altă structură verticală. Exoscheletul sau pielea lor se crapă şi o cicadă minunată iese la suprafaţă", spune Michael Raupp, expert Universitatea din Maryland.

De obicei, cicadele, cunoscute pentru zgomotul puternic pe care îl fac, formează roiuri de câteva milioane de exemplare, iar zgomotul produs de acestea poate ajunge chiar şi la peste 100 de decibeli, echivalentul unui concert de muzică rock. Oamenii se plâng însă că insectele ajung peste tot.

Unii americani profită însă de invazie în moduri mai puţin obişnuite. Un profesor din Tennessee a creat o serie de feluri de mâncare care au la bază cicadele.

Insectele se curăţă, se prăjesc, iar apoi se servesc fie cu ciocolată, scorţişoară, sau alt preparat aromat.

Invazia cicadelor afectează Statele Unite o dată la 13 sau la 17 ani. Experţii spun însă că în alte zone ale planetei, cicadele ies la suprafaţă an de an. 


 

×
Subiecte în articol: cicade insecte America News Hour with CNN
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close