Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Încă o zi de infern în Rhodos: Noi localități evacuate și oameni salvați din calea flăcărilor. Voluntarii luptă cot la cot cu pompierii pentru stingerea focului

Încă o zi de infern în Rhodos: Noi localități evacuate și oameni salvați din calea flăcărilor. Voluntarii luptă cot la cot cu pompierii pentru stingerea focului

Incendiile de vegetaţie din Grecia se înmulţesc şi se înteţesc. Temperaturile extrem de ridicate şi vântul puternic amplifică flăcările, iar autorităţile au nevoie de ajutor.

Încă o zi de infern în Rhodos: Noi localități evacuate și oameni salvați din calea flăcărilor. Voluntarii luptă cot la cot cu pompierii pentru stingerea focului
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iul 2023   •   18:51

Ministerul Afacerilor Externe a emis o nouă atenţionare de călătorie pentru Grecia şi spune că riscul pentru producerea incendiilor de vegetație este unul extrem de ridicat, până pe 27 iulie.

Zeci de mii de greci şi turişti din toată lumea au fost evacuaţi deja din zonele afectate de foc.

Mai mult, pomperii au fost nevoiţi să evacueze o nouă localitate din calea incendiilor neiertătoare.

Flăcările puternice ameninţă casele din Vati, astfel că autorităţile au dus imediat oamenii la adăpost.

Citește și: Incendiu uriaș lângă o stațiune din Antalya. Peste 100 de hectare de pădure au fost mistuite de flăcări

Operatorii de turism au început să trimită acasă și turiștii care își petreceau vacanțele pe Insula Rhodos.

Unii au declarat că au mers pe jos kilometri întregi, pe o căldură toridă, pentru a ajunge în siguranță.

Pompierii luptă în primă linie cu incendiile, însă foarte mulți localnici au decis să rămână pe insulă și să le acorde o mână de ajutor salvatorilor.

"Oamenii de aici nu-și pierd speranța, chiar dacă, la o primă vedere, misiunea lor pare imposibilă. Astăzi, pompierii și voluntarii au reușit să țină flăcările la distanță. Este o luptă continuă", a spus Sergiu Cora, realizator News Hour with CNN, aflat pe insula Rhodos.

De asemenea, zeci de pompieri români intervin în sprijinul autorităților din Grecia, pentru a opri incendiile devastatoare care au cuprins zona de sud a Insulei Rhodos.

Din păcate, incendiile au lăsat în urmă un dezastru uriaș, anume culturi transformate în cenușă și animale moarte, care zac pe şosele, lângă mașinile facute și ele scrum.

×
Subiecte în articol: Grecia incendii rhodos
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close