Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Încăierare între sindicalişti la moartea unui coleg de la combinatul Alro Slatina | "Toți avem o presiune permanentă, o întrebare zilnică: cine urmează?”

Încăierare între sindicalişti la moartea unui coleg de la combinatul Alro Slatina | "Toți avem o presiune permanentă, o întrebare zilnică: cine urmează?”

Sindicaliştii care ar trebui să reprezinte interesele oamenilor se scuipă şi se înjură în faţa camerelor de filmat. La căptâiul unui coleg care ieri s-a spânzurat din cauză că nu avea bani de facturi. Alţi doi foşti angajaţi au ajuns la spital cu diagnosticul de comoţie cerebrală.

Încăierare între sindicalişti la moartea unui coleg de la combinatul Alro Slatina | "Toți avem o presiune permanentă, o întrebare zilnică: cine urmează?”
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    12 Iul 2022   •   18:46

Cei doi lideri de sindicat de la combinatul Alro Slatina au fost la un pas de încăierare în faţa jurnaliștilor Antena 3, la câteva zile după ce un coleg de al lor s-a sinucis pentru nu-şi putea plăti facturile. Avea 46 de ani și lucra de peste 15 ani în combinatul din Slatina.

 "Când a auzit ca l-a băgat în șomaj n-a mai rezistat. Îl aștepta mama duminică, face mereu grătar, își așteaptă copii" spune sora bărbatului. 

Însă, bărbatul nu a mai ajuns la masa în familie.

El își luase o garsoniera şi nu mai făcea față cheltuielilor cu rata, care se mărise foarte mult în ultimul an, spun colegii săi.

Pe o factură de utilități a lăsat un ultim mesaj - Singura soluție - moartea.

Mărturii cutremurătoare. Șomerul era copleșit de ratele bancare în creştere

Tensiunile s-au acumulat în ultima lună, după ce 600 de angajați au fost trimiși în șomaj tehnic şi au fost anunțați că vor fi dați afară.

"Absolut toți avem o presiune permanentă, o neîncredere, o întrebare zilnică: cine urmează?

Peste 1.000 de oameni suntem în postura de a pleca acasă

"Acum tot s-a năruit, asupra tuturor planează plecarea în șomaj tehnic, nici ratele nu le asigură", spun un angajat. 

"Şi eu şi colegii mei mai tineri nu avem curaj să ne întemeiem o familie", mai spune şi un tânăr. 

"Fiecare se gândește ce va face mâine, cum îmi cresc copilul mâine", mai spune un bărbat.

Muncitorii trimiși în şomaj de Alro, în pragul disperării

600 de oameni urmează sa fie dați afara de la cel mai mare combinat de aluminiu din România, Alro, iar alți 1.100 sunt pe lista altor disponibilizări.

Şi câteva sute de oameni de la Alum Tulcea au primit vestea că de la sfârșitul lunii vor fi concediați.

Totul se întâmplă întrucât făbricile nu-și mai permit să plătească facturile la energie, după ce prețul gazului a explodat din cauza crizei.

×
Subiecte în articol: Alro Slatina sindicalisti somaj
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close