Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Imagini cu infernul din Rhodos: Zonele afectate de incendii au rămas pustii. Zeci de pompieri români se luptă să stingă flăcările

Imagini cu infernul din Rhodos: Zonele afectate de incendii au rămas pustii. Zeci de pompieri români se luptă să stingă flăcările

Pompierii români se luptă cu incendiile puternice din Grecia. Disperați, oamenii au fugit din calea flăcărilor, iar zonele afectate au rămas pustii.

Imagini cu infernul din Rhodos: Zonele afectate de incendii au rămas pustii. Zeci de pompieri români se luptă să stingă flăcările
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iul 2023   •   19:37

Update: O operațiune masivă de evacuare a fost desfășurată în Masari, flăcările ajungând foarte aproape de oraș.

Vântul suflă cu putere, iar flăcările se extind rapid, ceea ce a impus evacuarea urgentă a oamenilor, atât din Masari, cât și din localitățile vecine.

De asemenea, localnicii și voluntarii împart hrană și apă pompierilor extenuați de lupta cu flăcările.

În plus, deși mai multe companii aeriene au anunțat că nu mai aduc turiști în Rhodos, oamenii continuă să ajungă pe insulă, în speranța că vor putea să-și facă vacanța în zona de nord, care încă este sigură.

De câteva zile, Grecia trece prin momente dramatice. Superba insulă Rhodos, loc vizitat anual de zeci de mii de turiști din toată lumea, este în flăcări.

Sergiu Cora, realizator News Hour with CNN, se află în Grecia, într-o transmisiune specială, acolo unde se desfășoară cea mai mare operațiune de evacuare din istoria țării.

Flăcările au pârjolit totul în calea lor, iar unele localități mistuite de incendiile puternice au rămas pustii.

Disperați, localnicii care au rămas în urmă vin cu apă și udă zonele afectate, pentru a fi siguri că flăcările nu vor izbucni din nou.

Citește și: Noi informaţii despre vacanțele turiștilor români în Grecia: "Nu este forță majoră pentru că avioanele zboară"

Din păcate, vântul puternic crește riscul ca incendiile să se extindă, iar altele să se reaprindă.

Turiștii aflați în Rhodos au fost evacuați și conduși în nordul insulei, fiind vorba, potrivit autorităților, despre un loc încă sigur.

Până acum, în jur de 15-20% din suprafața insulei Rhodos a fost mistuită de flăcări.

Pompierii români, în număr de 130, se luptă cu flăcările, o parte dintre aceștia participând și la misiunile de salvare din insula Rhodos.

×
Subiecte în articol: rodos incendii rhodos
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close