Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Imagini spectaculoase de la primul muzeu imersiv din România, gata să îşi primească vizitatorii în acest weekend la Bucureşti

Imagini spectaculoase de la primul muzeu imersiv din România, gata să îşi primească vizitatorii în acest weekend la Bucureşti

Primul muzeu imersiv din România se va deschide în acest weekend la Bucureşti. Antena 3 CNN a obținut imagini cu spaţiul plin de culoare şi magie, înaintea inaugurării. Proiecțiile uriașe vor prezenta lucrări celebre ale artiștilor români şi străini, dar şi spectaculoasa lume subacvatică.

de Cristi Popovici    |    23 Aug 2023   •   19:09

În primul muzeu imersiv din România care se va deschide în acest weekend la Bucureşti, se găsesc 36 de proiectoare care transformă cei 2.500 de metri pătraţi într-un loc unde arta se îmbină cu tehnologia. Rezultatul este de-a dreptul spectaculos. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Aici vedem primul show Gustav Glimt, pe care l-am pregătit cu ocazia inaugurării spaţiului. Este o producţie multimedia care oferă acest spectacol audio-vizual. Sunt peste 60 de lucrări selectate din operele lui Glimt, sunt cele mai importante opere care sunt prezente si in muzee din toată lumea", spune Sorina Topceanu, cofondator Muzeul Imersiv.

Sorina Topceanu si Madalina Ivascu, alaturi de Andrei Nistor si Mihai Cojocaru sunt tinerii care au transformat un vis mai vechi in realitate. Dupa ani de munca in domeniul New Media Art, a proiectiilor 3D si al evenimentelor inedite de socializare, au hotarat sa creeze ceva unic in Romania.

"Ne-am hotărât să avem acest spaţiu permanent, în care să găzduim primele două expoziţii Gustav Glimt şi lumea subacvatică, un spaţiu dedicat copiilor cu peste 16 instalaţii interactive, un spaţiu de new media art în care putem să promovăm artiştii români şi proiecte internaţională de artă digitală şi un laborator cu aparatură de ultimă generaţie undă să invităm artiştii şi dezvoltatorii să creeze experienţe pentru acest spaţiu", spune Mădălina Ivaşcu, cofondator Muzeul Imersiv.

Secțiunile principale vor fi spațiul imersiv cu proiecții 360, MINA Kids - spațiu dedicat instalațiilor educative și interactive pentru copii, o zonă dedicată expozițiilor temporare şi evenimentelor și o zonă de lounge.

 Una din cele mai spectaculoase proiecţii este Lumea Subacvatică. Peşti, balene, epave, creaturi subacvatice, toate devin realitate pentru câteva momente graţie graficii excepţionale şi a spaţiului care permite proiectarea pe podea şi pe pereţii uriaşe.

"Avem studiouri şi artişti cu care colaborăm. Gustav Glimt este realizat de studioul Aural Eye şi coloana de Alexei Ţurcan, iar Lumea subacvatică este de Colider şi cu muzică realizată de Costav Ivanov, iar arhitectura este un aspect de care ne-am ocupat noi", mai spune Mădălina Ivaşcu, cofondator Muzeul Imersiv

Muzeul Imersiv se deschide în acest weekend în zona Pipera din Capitală. Un bilet va costa 50 de lei, iar experienţa în muzeu va dura aproximativ două ore.

×
Subiecte în articol: muzeu București mina imersiv Gustav Glimt
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close