Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Imagini spectaculoase de la distrugerea minei de război care plutea în derivă la Eforie

Imagini spectaculoase de la distrugerea minei de război care plutea în derivă la Eforie

Mina anti-navă descoperită duminică în zona Eforie, la aproximativ 4 kilometri de țărmul românesc, a fost distrusă într-o explozie spectaculoasă, care a ridicat la cer o coloană de apă și fum.

Imagini spectaculoase de la distrugerea minei de război care plutea în derivă la Eforie
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Aug 2022   •   18:30

Scafandrii militari au executat, duminică seara, o misiune de intervenție pentru neutralizarea și distrugerea minei, care se afla în derivă, la o distanță de aproximativ 2 mile marine în largul țărmului românesc, travers de Eforie.

Scafandrii au constatat că era o mină marină de tip YAM, care reprezenta un pericol pentru navigația în apele teritoriale românești.

Ei au transportat mina într-un raion de siguranță și au distrus-o prin explozie de la distanță, transmite Antena 3.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

După începerea războiului Rusiei în Ucraina, este cea de-a doua intervenție a Forțelor Navale Române pentru distrugerea unei mine marine, care provine din raioanele maritime de la nord de România.

O primă astfel de intervenție a avut loc în martie, când membri ai Centrului 39 Scafandri au neutralizat dispozitivul exploziv la 70 km travers de Capul Midia.

×
Subiecte în articol: mina eforie
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close