Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN O familie cu doi copii mici a fost mitraliată de soldaţii ruşi, în somn, într-o localitate sub ocupație din Ucraina | Autoritățile pro-Moscova confirmă arestarea a doi suspecți

O familie cu doi copii mici a fost mitraliată de soldaţii ruşi, în somn, într-o localitate sub ocupație din Ucraina | Autoritățile pro-Moscova confirmă arestarea a doi suspecți

O familie de nouă persoane, inclusiv doi copii mici, a fost împușcată mortal într-o locuință din estul Ucrainei, ocupat de ruși.

O familie cu doi copii mici a fost mitraliată de soldaţii ruşi, în somn, într-o localitate sub ocupație din Ucraina | Autoritățile pro-Moscova confirmă arestarea a doi suspecți
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Noi 2023   •   19:28

Cei nouă au fost uciși în timp ce se aflau în paturile lor. Acest asasinat a stârnit o furie uriașă în Ucraina.

Rusia a confirmat că a arestat doi soldați pentru aceste crime.

Citește și: Șefa Guvernului din Italia și-a dat drumul la gură în legătură cu războiul din Ucraina, fără să știe cu cine vorbește și nici că e înregistrată

"Chiar și într-o zonă de război, acest lucru este deosebit de tulburător. Nouă persoane, inclusiv doi copii, ambii cu vârste sub 10 ani, au fost găsiți morți în interiorul casei lor din Volnovaha, în estul ucrainean ocupat de Rusia.

Zona a fost cucerită de forțele Moscovei încă de la începutul invaziei sale pe scară largă.

Imaginile publicate de Ucraina arată că mai multe persoane au fost împușcate în paturile lor. Unele victime erau îmbrățișate.

Autoritățile impuse de Moscova în teritoriul ocupat confirmă arestarea a doi soldați ruși

Prezentăm doar una dintre fotografii, cea mai puțin macabră dintre imaginile puse la dispoziție de oficialitățile ucrainene.

Ce s-a întâmplat cu exactitate este departe de a fi clar.

Dar, potrivit procurorilor ucraineni, soldații ruși au cerut ca familia să plece, pentru ca locuința să poată găzdui, în schimb, trupe de ocupație.

Proprietarul a refuzat, însă rușii înarmați au revenit câteva zile mai târziu și i-au împușcat pe toți cei nouă în timp ce dormeau.

Oficialii locali impuși de Moscova spun că doi soldați ruși au fost arestați și au declarat că, potrivit primelor cercetări, motivul crimei multiple a fost un conflict intern", a relatat din Londra corespondentul CNN, Scott McLean.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close