Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Epidemie de gripă în spitale. Mii de copii şi adulţi ajung în fiecare zi la Unităţile de Primiri Urgenţe

Epidemie de gripă în spitale. Mii de copii şi adulţi ajung în fiecare zi la Unităţile de Primiri Urgenţe

Este epidemie de gripă la nivelul spitalelor, avertizează medicii. Sute de cazuri au fost diagnosticate în rândul copiilor și adulților în ultimele zile, un număr mult mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Ian 2024   •   19:04

Unitățile de primiri urgențe se confruntă cu un record de prezentări. Aproape 400 de pacienți au ajuns în 24 de ore la Spitalul de Urgență din Iași. Situația este gravă și în Capitală. 

La Spitalul Victor Gomoiu au fost peste 500 de cazuri de gripă depistate, iar activitatea din camera de gardă este în pericol din cauza lipsei de personal. 
Spitalele s-au aglomerat mai repede în acest sezon din cauza gripei și a infecțiilor respiratorii.

La Spitalul Victor Gomoiu din București zilnic sunt diagnosticate peste 20 de cazuri de gripă. 

Citeşte şiSpitalele de copii, pline din cauza gripei şi a infecţiilor respiratorii | Recomandările medicilor

Pe lângă gripă, copiii mici fac forme severe de boală și din cauza virusului sincițial respirator, iar unele spitale se luptă și cu deficitul mare de personal.

Camera de gardă a Spitalului Victor Gomoiu ar putea fi închisă temporar, pentru că au nevoie de peste 70 de asistente și de peste 20 de infirmiere. 

Valul de gripe şi viroze aglomerează spitalele de pediatrie

Medicii atrag atenția că avem deja epidemie de gripă la nivelul spitalelor. La Institutul Matei Balș din Capitală în ultimele zile au fost peste 800 de prezentări. 

Cei care au încercat să se trateze acasă au golit deja farmaciile. Unele medicamente pentru gripă lipsesc din mai multe farmacii. 

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în ultima săptămână au fost raportate aproximativ 54.000 de cazuri de infecții respiratorii și un deces din cauza gripei. 

×
Subiecte în articol: epidemie gripa spitale medici
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close