Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Elevă minoră abuzată de profesorul de oboi, în Baia Mare. Directorul colegiului: "Nu putea școala să-i interzică să predea"

Elevă minoră abuzată de profesorul de oboi, în Baia Mare. Directorul colegiului: "Nu putea școala să-i interzică să predea"

O anchetă în care un profesor de la Colegiul de Arte din Baia Mare este acuzat că a pipăit o elevă, bate pasul pe loc de aproape un an. Cadrul didactic predă în continuare cursuri unu la unu cu elevii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Ian 2024   •   19:29

În primăvara anului 2023, adolescenta de 15 ani, care studiază oboiul la Colegiul de Arte din Baia Mare le-a povestit părinţilor că profesorul de instrument a atins-o în zonele intime.

Deşi inspectoratul şcolar a fost informat şi a fost depusă şi o plângere la poliţie, cadrul didactic predă în continuare cursuri unu la unu cu elevii.

Acesta se apără spunând că prin acele atingeri verifica ''tehnicile de respiraţie'', lucru confirmat şi de directoarea unităţii de învăţământ care este şi cumnata profesorului acuzat.

Citește și: Eleve din Târgu Jiu, ajunse la spital cu toxiinfecție alimentară de la mâncarea gătită la cantina liceului

Calvarul ar fi început la finalul anului 2021, când adolescenta de 15 ani se pregătea pentru admiterea la Colegiul de Arte din Baia Mare. Timp de aproape un an şi jumătate, părinţii nu au ştiut prin ce trecea fiica lor însă, au aflat totul după ce profesorul de oboi i-a trimis un mesaj fetei.

"I-a trimis prima dată un mesaj"

"La început a fost entuziasmată de profesor, de ce frumos e instrumentul. Între timp au intervenit multe reţineri. Din pandemie a început acest domn profesor să se poarte mai ciudat. I-a trimis prima dată un mesaj. 

Nu era neapărat despre cum să performeze ea la oboi. Pe noi ne-a deranjat acest mesaj. A vorbit soţul cu el. Atunci fetiţa s-a deschis. El întorcându-se de la dulapul lui de unde şi-a luat nu ştiu ce hârtii, i-a băgat mâna în blugi, la spate şi a tras-o spre el, a îmbrăţişat-o", a mărturisit mama fetiței.

Scenele descrise ulterior sunt de neconceput. "A sărutat-o pe frunte fără niciun motiv. A zis că dacă nu performează la oboi cum trebuie o să închidă uşa cu cheia, o sa îi dea pantalonii jos şi o să o pocnească peste fund".

Măsuri concrete nu au fost luate. Conducerea liceului a demarat a anchetă internă, iar orele predate de profesorul de oboi au fost supravegheate. În ciuda acuzaţiilor, pentru care părinţii au depus şi o plângere la poliţie, acesta predă în continuare cursuri unu la unu cu elevii.

"La momentul respectiv s-a făcut comisie de disciplina si comisia a stabilit unele masuri. Dl profesor nu are o condamnare. Nu putea școala să-i interzică sa predea", a declarat Ancuța Ramona Sabo, directoarea Colegiului de Arte.

×
Subiecte în articol: abuz Baia Mare colegiu
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close