Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Directorul PNRR anunță că României nu îi va fi aprobată cererea de plată numărul trei, dacă nu îndeplineşte jaloanele

Directorul PNRR anunță că României nu îi va fi aprobată cererea de plată numărul trei, dacă nu îndeplineşte jaloanele

Directorul Planului Național de Redresare și Reziliență, Céline Gauer, a criticat modul în care sunt implementate jaloanele din PNRR şi spune că României nu îi va fi aprobată cererea numărul trei, dacă nu îndeplineşte jaloanele. Mai mult, susţine că statul român va trebui să dea banii înapoi dacă până în 2026 nu va realiza reformele.

Directorul PNRR anunță că României nu îi va fi aprobată cererea de plată numărul trei, dacă nu îndeplineşte jaloanele
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    20 Mar 2024   •   19:40

Directorul Planului Național de Redresare și Reziliență s-a întâlnit cu premierul ţării şi cu miniştrii care gestionează marile reforme din PNRR.

Céline Gauer susţine că anul acesta este unul decisiv pentru România când vine vorba de indeplinirea mai multor jaloane asumate.

România, însă, are probleme cu mai multe dintre reformele pe care şi le-a asumat. Celina Gauer spune că evoluţia ţării noastre este una întârziată în comparaţie cu alte state.

Directorul PNRR a criticat modul în care sunt făcute numirile la nivelul companiilor de stat şi vine cu o serie de recomandări în ceea ce priveşte reducerea pragului pentru IMM-uri, dar cere şi să fie făcut un management corespunzător pentru companiile din energie şi cele de stat.

Dacă nu vom reuşi să îndeplinim jaloanele asumate, România va trebui să returneze banii.

Ministrul Fondurilor și Proiectelor Europene, însă, nu pare îngrijorat de concluziile Comisiei Europene. Adrian Câciu spune că în prezent nu e niciun risc să pierdem fondurile şi că Céline Gauer poate veni cu recomandări, însă Guvernul României ia deciziile pentru ţară.

×
Subiecte în articol: PNRR jaloane bani România Celine Gauer
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close