Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "Poţi să tragi de ea?" Mărturia bărbatului din Bucureşti căruia poliţiştii i-au spus să le aducă dispozitivul improvizat pe care l-a găsit montat sub maşină

"Poţi să tragi de ea?" Mărturia bărbatului din Bucureşti căruia poliţiştii i-au spus să le aducă dispozitivul improvizat pe care l-a găsit montat sub maşină

Bărbatul care a sunat la 112 să anunțe că a găsit ceva suspect sub maşină a explicat cum Poliţia a analizat şi pozat un dispozitiv posibil explozibil cu mâinile goale într-o secţie din Bucureşti, fără să se gândească la pericol.

de Carmina Pricopie    |    11 Apr 2023   •   19:04

Reamintim că o secție de poliție din Bucureşti a fost la un pas de a sări în aer, după ce agenții au analizat cu mâinile goale un dispozitiv improvizat posibil explozibil găsit sub mașină de un bărbat.

Ba mai mult, agenții ar fi apăsat întrerupătorul din acel dispozitiv posibil explozibil fără să se gândească la pericol. 

"Eu am mers cu dispozitivul în mașină, pe bancheta din față și poliția în fața mea, cu mașina, cam 4 km până la secție."

Asta este o parte din declarația halucinantă a bărbatului care joia trecută a cerut ajutorul poliției, după ce s-a trezit cu un dispozitiv exploziv improvizat montat sub mașină.

"Era un dispozitiv, un fel de petarde, dar mai mari, montat sub toba la mașina", a spus bărbatul pentru Antena 3 CNN.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Se întâmpla joia trecută seara, pe la ora 19:00.

"Am tras mașina pe dreapta, am apelat serviciul de urgență 112. Le-am explicat ce este.

Cei de la 112 mi-au zis doar dacă pot să trag de ea, să mă uit mai bine, adică să trag probabil mai afară. Nu mi-a fost frică că nu am ştiut", a mai spus bărbatul.

Povestea bombei improvizate nu s-a terminat aici.

"Am pus-o pe banchetă în dreapta mea. Maşina de poliţie m-a preluat chiar de la Republica de acolo. Ei au mers în faţă şi eu după ei.. cam 4 km. Mi-au zis să o laș aşa, să nu o ating să mergem la secţie. Începusem să o desfac în maşină şi mi-a fost un pic de frica pe urmă", a mai spus bărbatul. 

Din fericire, dispozitivul prost improvizat a rezistat.

"Am urmat cu maşina după ei până la secția 23. Când am ajuns acolo ei au preluat-o de la mine şi s-au dus cu ea la alți colegi după care mi-au spus ce este. Era un dispozitiv explozibil făcut cu praf de pușcă", a mai spus bărbatul.

După o oră în care toți cei care se aflau în jurul dispozitivului au pus mâna pe el, au chemat și serviciul pirotehnic, care a neutralizat pachetul format din două baterii cu întrerupător și sonerie, petarde cu încărcătură pirotehnică, praf de pușcă, toate legate la un fitil.

Concluzia preliminară a geniștilor încărcătura pirotehnică putea fi activată, iar pulberea ar fi făcut ca petardele să explodeze. Cât de mare ar fi fost daunele? Asta urmează să stabilească anchetatorii 

Mai mult, bărbatul a precizat că chiar cu câteva zile înainte mai găsise o cutie suspectă care conținea praf de pușcă.

"Tot aşa o cutie cu praf de pușcă. Am desfăcut-o, am aruncat-o, n-am sunat la serviciul de urgență", a mai spus bărbatul.

Bărbatul cumpără și vinde mașini second-hand și nu exclude ca un client nemulțumit să-i fi lăsat o atenționare.

În urmă cu scurt timp, Poliția Capitalei a emis o precizare. Dispecerul de la poliție care a preluat apelul și doi polițiști de la Secția 23 sunt cercetați prealabil. Asta după 4 zile.

"Cu privire la informațiile vehiculate în spațiul public privind preluarea unui apel 112, de către un dispecer, privind amplasarea unui dispozitiv suspect pe un autoturism, Serviciul Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este abilitat să comunice următoarele:

Imediat, în cauză au fost dispuse verificări prin intermediul Serviciului Control Intern.

În urma acestora, a fost declanșată cercetarea prealabilă față de dispecerul care a preluat apelul și cei doi polițiști, din cadrul Secției 23, care s-au deplasat la fața locului, urmând ca la finalizarea cercetării administrative să fie dispuse măsuri legale", a precizat Poliţia Capitalei. 

Singurul oficial care a recunoscut public situația halucinantă de la Secția 23 și a și făcut declarații este ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, care a precizat că dispozitivul nu era unul funcțional, dar a cerut o anchetă pentru că astfel de întâmplări, evident, nu fac cinste Poliției Române.

"Ei au demarat o anchetă acolo. Verifică în ce condiții a ajuns bomba artizanală, e mult spus. Ați văzut ce era acolo, nu era o un dispozitiv funcțional. Cei de la Poliția Capitalei au demarat o anchetă și vor spune ce s-a întâmplat", a spus Lucian Bode pentru Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close