Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Crimele determinate de un conflict mai vechi pot fi prevenite: "Un omor nu este spontan, în spatele lui se află un istoric"

Crimele determinate de un conflict mai vechi pot fi prevenite: "Un omor nu este spontan, în spatele lui se află un istoric"

Observatorul Român pentru Analiza și Prevenirea Omorurilor a lansat lucrarea ştiinţifică "Omuciderea: tendinţe, factori de risc şi reprezentări media", care dezvăluie cum pot fi prevenite crimele care au la bază un conflict mai vechi.

Crimele determinate de un conflict mai vechi pot fi prevenite: "Un omor nu este spontan, în spatele lui se află un istoric"
Sursa foto: getty images | Paul Gorvett
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iul 2023   •   19:28

Astăzi, Observatorul Român pentru Analiza și Prevenirea Omorurilor, laborator al Institutului de Sociologie al Academiei Române, a lansat lucrarea ştiinţifică "Omuciderea: tendinţe, factori de risc şi reprezentări media".

Lucrarea a fost concepută cu scopul de a informa publicul în privința factorilor care conduc la comiterea unor crime, fiind evidențiate modalitățile prin care aceste acte pot fi prevenite.

Mai mulți sociologi, jurişti, specialişti în comunicare şi poliţişti au analizat sute de date, informaţii, cazuri, victime şi criminali, astfel încât să identifice cum ar putea fi prevenite crimele care au în spate un conflict mai vechi.

"Un omor nu este spontan, iar în spatele lui se află, de cele mai multe ori, un istoric. Conflictele care evoluează în timp și se finalizează cu un omor pot fi prevenite", a transmis dr.habil. Balica Ecaterina, Observatorul Român pentru Analiza și Prevenirea Omorurilor.

Citește și: Femeie de 33 de ani, găsită moartă într-un apartament din Sibiu. Rudele fac acuzaţii grave la adresa iubitului ei 

×
Subiecte în articol: crime conflict prevenție
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close